Bodrum'da, 'Optimist Türkiye Takım Şampiyonası' yarışlarının final mücadelesi başladı. Yarışlarda Sinop Yelken Kulübü sporcuları da mücadele edecek.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından Era Yelken Kulübü'nün ev sahipliğinde yapılan şampiyonanın final mücadelesine Fenerbahçe, Karşıyaka, Era, BodrumBelediyesi, Urla, İstanbul, Sinop ve Marmara Yelken Kulübü takımlarından 40 sporcu katıldı. 15'er dakikalık etaplarda iki gün boyunca toplam 32 yarışa katılacak sporcular,Bitez mahallesi sahilindeki Era Yelken Kulübü önünden denize açıldı. Şampiyonaya katılan 70 kulüp arasından final mücadelesine kalan 8 takımın topladıkları puanlar hesaplanarak şampiyonun belli olacağı ifade edildi.

Sporcuların Bitez açıklarındaki kıyasıya mücadelesi devam ederken, denizde renkli görüntüler oluştu. Ayrıca; herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çevredeki sürat botları, jet ski ve su sporu araçlarıyla alana girmemeleri konusunda vatandaşlar, zodyak botlardaki görevliler tarafından uyarıldı. Buna rağmen yarışların yapıldığı alandan bir sürat botu ve jet skinin geçmesi yürekleri ağza getirdi. İkinci gün şampiyon takımın belli olacağı mücadelenin sonunda kupa töreni düzenleneceği ifade edildi. Yarışlara ev sahipliği yapan Era Yelken Kulübü'nün Başkanı Erman Aras, "Bugüne kadar birçok organizasyona katkıda bulunduk. Çocuklarımız hem Avrupa hem de dünyada önemli başarılara imza atıyor. Her fırsatta onları desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz. Yelken sporuna velilerden ve yerel yönetimlerden de özellikle son yıllarda destek gelmeye başladı. Yelken, çocuklarımızı daha iyi yetiştirmek adına önemli bir spor dalı" dedi.
Editör: Vitrin Haber