Sinop'ta başlayan Türkiye 2012 Alt Minikler Boks Şampiyonası, ülke genelinden çok sayıda minik boksörü Sinop'ta buluşturdu. 

Türkiye Boks Federasyonu tarafından gerçekleştirilen ve 49 ilden 352 sporcunun katıldığı Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası Atatürk Spor Salonu'nda yapılan açılış töreniyle başladı.

Törene Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, İl Genel Meclisi Uğur Giresun, İl Müftüsü Yalçın Topçu, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz ile çok sayıda boks tutkunu katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz, minik boksörlere başarılar diledi. Uzaklardan Sinop’a gelen tüm katılımcıları Sinop’ta ağırlamaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getiren Vali Cengiz, Sinop’un tanıtımında bu tür şampiyona ve organizasyonların önemine değindi. 

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, şampiyonanın oldukça renkli ve çekişmeli geçtiğini söyledi. Çelik; "İlimize 49 ilden yaklaşık olarak 350 sporcumuz geldi. Yine Boks Federasyonumuzdan 39 hakemi de ilimizde misafir ediyoruz. Şampiyona alt minikler şampiyonası olduğu için sporcularımızın yanında ailereni de misafir ediyoruz. Devlet yurtlarımız ve pansiyonlarımızdan da yararlandık. Diğer otel ve misafirhanelerde öğrenci ve ailelerini misafir ediyorlar.  Şampiyona 5 gün sürecek. Şampiyonaya desteklerini esirgemeyen sayın valimiz Dr. Ahmet Cengiz, sayın milletvekilimiz Mehmet Ersoy ile Türkiye Boks Federasyonu Başkanımız Sayın Eyüp Gözgeç'e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şampiyona'ya katılan tüm idareci, antrenör ve sporcularımıza başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.

Biz yola çıkarken, spor turizmini hareketlendireceğimizi söylemiştik. Şükürler olsun bu zamana kadar 5 tane Türkiye şampiyonasını ilimizde yaptık. İlimizde şu anda güzel bir sporcu sirkülasyonu var. Bunun devamı için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Türkiye Boks Federasyonu'nun 2012 yılı faaliyet programında yer alan ve 25 Haziran Pazartesi günü başlayan 'Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası' 1 Temmuz tarihinde sona erecek. 2000 ve 2001 yıllarında doğan ve 11-12 yaş grubunda sporcuların yer aldığı şampiyonaya 49 ilden 352 sporcu katılıyor. Ayrıca şampiyonada Türkiye'nin dört bir yanında 39 hakem görev yapıyor. 

Müsabakalar;  31 Kg -  32,5 Kg -  34 Kg -  35,5 Kg -  37 Kg -  38,5 Kg -  40 Kg -  41,5 Kg -  43 Kg -  44,5 Kg -  46 Kg -  48 Kg -  50 Kg -  52 Kg -  54 Kg -  56 Kg -  59 Kg -  62 Kg - 65 Kg sıkletlerinde 1’er dakikadan 3 raunt üzerinden gerçekleştiriliyor. Şampiyona da final müsabakaları 30 Haziran tarihinde saat 10:00'ta yapılacak.

Editör: Vitrin Haber