Türkiye Taekwondo Federasyonu faaliyet programında yer alan 2015 yılı 2. dönem Taekwondo kuşak sınavı,  85.yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda gerçekleştirildi. Komisyonda Bölge Antrenörü Barış Tosun, İlimiz Hakemi Nevzat Yakın ve İbrahim Ustabaş yer aldı.

Gerçekleştirilen sınavda istenilen teknikleri başarı ile yerine getirmen 42 sporcunun birer üst kuşak seviyesine terfi ettiği sınav sonrasında açıklamalarda bulunan Sınav Komisyon Başkanı Barış Tosun,  tüm sporcuları tebrik etti. Taekwondo sporunun Sinop’un ve Türkiye’nin lokomotifi olduğunu ifade eden Tosun; “Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yapmış olduğumuz çalışmalarımız haftanın 6 günü Atatürk Spor Salonu ve 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa spor salonunda devam ediyor. Taekwondo ilimizin ve ülkemizin lokomotif  branşı. Bu sene de Rusya’da yapılan Dünya Şampiyonasında gururlandık. Sinop Taekwondo’su olarak bu yılda Ulusal yarışmalarda dereceler kazanarak ilimize madalyalarla döndük. Ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmek için alt yapıya çok önem veriyoruz. Bu nedenle kuşak sınavlarımız önemli. Çocuklarımızı motivasyon olarak zinde tutuyor. Sporcularımız her kuşak sınavı ile biraz daha geliştiklerini görmekteyiz. İlimizi temsil edecek seviyeye gelmelerinin ardından yarışmacı takımımıza dahil olacaklar. Özellikle minik sporcularımızın sayısı oldukça fazla olması gelecek adına çok sevindirici. Sınavda başarılı olan çocuklarımızı tebrik ediyorum. Ailelerimizin çocuklarını hem spor için hem de sporun temeli olan saygı, sevgi ve disiplin için Taekwondo’yu tercih ettikleri ve çocuklarımıza vermiş olduğu destekler için müteşekkirim. Bizlere bu imkanı sağlan Sinop Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü emekçileri ve her zaman desteğini bizlerden esirgemeyen Kurum Müdürümüz Haşim Murat Öztürk’e ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Avrupa Şampiyonası için milli takım da görevli olan Taekwondo İl Temsilcisi Milli Takım Antrenörü Şaban Değermenci’de sınav komisyonunu arayarak sporcuları tebrik ederek sporcuları yalnız bırakmayan ailelerine de teşekkür etti.

Taekwondo İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada, Taekwondo sporu yapmak isteyen vatandaşların 29 Mayıs 2015 tarihinde açılacak olan yaz okullarına kadar kayıt yaptırabiecekleri, kayıt olmak isteyen vatandaşların İl Müdürlüğünde ve Spor Salonlarına başvurup gerekli bilgi ve belgeleri alabilecekleri aktarıldı.
 
Editör: Vitrin Haber