Sinop'ta devam eden Türkiye 2012 Alt Minikler Boks Şampiyonası'na katılan hakem ve antrenörleri, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Sinop Gençlik Spor Kulübü tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Kamp Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Türkiye Boks Federasyonu Başkanımız Eyüp Gözgeç, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Çelik, Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, federasyon yetkilileri hakem ve antrenörler katıldı.

Programda konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz, uzaklardan Sinop’a gelen tüm katılımcıları Sinop’ta ağırlamaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade etti. 

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ise, şampiyonanın oldukça renkli ve çekişmeli geçtiğini belirterek; "İlimize gelen 49 ilden yaklaşık olarak 350 sporcumuz şampiyona kapsamında ter döküyor. Yine Boks Federasyonumuzdan 39 hakemi ile antrenör ve gözlemcilerimizi de ilimizde misafir ediyor ve bundan da mutluluk duyuyoruz. Kendilerini Sinop'a bundan sonra da her zaman bekliyoruz. Ayrıca organizasyonun ilimize kazandırılmasında emeği olan kişi ve kurumlar ile, sayın valimiz Dr. Ahmet Cengiz'e, sayın milletvekilimiz Mehmet Ersoy ile Türkiye Boks Federasyonu Başkanımız Sayın Eyüp Gözgeç'e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanımız Eyüp Gözgeç ise konuşmasında Sinop'ta bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek; "Sinop'ta gerçekten güzel ve bir o kadar da çekişmeli bir şampiyona gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından gerçekleştirilen ve 49 ilden 352 sporcunun katıldığı Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası, 1 Temmuz tarihinde sona erecek. 2000 ve 2001 yıllarında doğan ve 11-12 yaş grubunda sporcuların yer aldığı şampiyonaya 49 ilden 352 sporcu katılıyor. Ayrıca şampiyonada Türkiye'nin dört bir yanında 39 hakem görev yapıyor.

Müsabakalar;  31 Kg -  32,5 Kg -  34 Kg -  35,5 Kg -  37 Kg -  38,5 Kg -  40 Kg -  41,5 Kg -  43 Kg -  44,5 Kg -  46 Kg -  48 Kg -  50 Kg -  52 Kg -  54 Kg -  56 Kg -  59 Kg -  62 Kg - 65 Kg sıkletlerinde 1’er dakikadan 3 raunt üzerinden gerçekleştiriliyor. Şampiyona da final müsabakaları 30 Haziran tarihinde saat 10:00'ta yapılacak.

Editör: Vitrin Haber