Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) tarafından yapılan basın açıklamasında Boyabat'ta oynan bir futbol müsabakasında hakemlere yapılan saldırı şiddetle kınandı. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İlimizde 15 Şubat 2015 Pazar günü saat 13:00’de Boyabat Daylı Stadın’da oynanan Boyabat Esnaf Spor – Gerze Belediye spor müsabakasının bitiminden sonra Boyabat Esnaf spor kulübü oyuncuları tarafından Hakemlerimize fiili saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren ve Müsabakanın Yardımcı hakemi Erim Kayacan’ı darp eden oyuncunun bir kamu kurumda görevli memur olması da bir o kadar düşündürücüdür. Saha içinde bekledikleri sonucu alamayan fanatik ruhlu, sporun asıl amacının dostluk, centilmenlik ve Fair-Play olduğunu göz ardı eden bu ve benzeri kişilerin tutum ve eylemleri bundan önce olduğu gibi, bugün ve bundan sonra da Türk Sporuna derin yaralar açmaya ve büyük zararlar vermeye devam edecektir.

Türk Futbol Hakem, Gözlemci ve Mentör Camiası olarak; hakem arkadaşlarımızın saha içinde verdiği kararlarına karşı yapılan insanlık dışı bu saldırıları nefretle kınıyor, ilgili kişiler hakkında tüm hukuki işlemlerin titizlikle yürütüleceğini ifade ediyor, hakem arkadaşlarımız Erdal Yılmaz , Erim Kayacan ve Semih Karaoğlu'na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz"

Editör: Vitrin Haber