Sinop Dokuzoglu Sehir Stadyumunda Sinop Gençlik Spor Kulübü organizasyonunda olusturulan tertip komitesi tarafindan gerçeklestirilen güreslere, Sinop ve birçok ilden 300'e yakin sporcu katildi. 

Bu yil ayrica güreslerde bir ilk yasandi.  Kirkpinar baspehlivanlari ve Türkiye karakucak sampiyonlari da güreslere katilarak er meydaninda ter döktü. Kirkpinar'in ünlü baspehlivanlarindan Sermest Bulut, Salih Dorum ve Ahmet Serbest ile ayrica 2012 yili Türkiye Karakucak Sampiyonu Fatih Kambur ve 2014 yili Karakucak Sampiyonu Yalçin Sözen'in stadyuma girisleri sirasinda cosku tavan yapti. Güres severler pehlivanlari dakikalarca ayakta alkisladi. Güres severler müsabakalari nefessiz izledi. 

Organizasyonla ilgili bilgi veren Geleneksel Sinop 5. Karakucak Güresleri Tertip Komitesi ve Sinop Gençlik Spor Kulübü Baskani Yakup Üçüncüoglu, güreslere katlimin oldukça yüksek oldugunu belirterek, geleneksel hale getirilen organizasyonun her yil daha da ilgi gördügünü söyledi. 

Oldukça çekismeli geçen güreslerde Samsunlu güresçi Yalçin Sözen baspehlivan olurken, baspehlivana 3 bin TL, Basaltina bin 700 TL ve büyük orta birincisine de bin TL ödül verildi. Diger kategorilerin de birincileriyle birlikte güresçilere toplamda 11 bin 300 TL ödül dagitildi. Güreslerde ayrica Sembol Kategorisinde Kutay Çökeren, Minik 1’de Taner Garip, Minik 2’de Ömer Faruk Sak, Tesvik 1’de Okan Çelebi, Tesvik 2’de Ömer Saycan, Tozkoparan’da Ömer Faruk Karadeniz, Ayak’ta Furkan Tas, Deste Küçük’te Ahmet Karabiyik, Deste Büyük’te Ugurcan Aksu, Küçük Orta’da Dogan Önder, Küçük Orta’da Dogan Önder, Büyük Orta’da, Ali Tekesen, Basaltinda ise Murat Özkan birinci oldu.

5. Geleneksel Büyük Karakucak Güreslerini düzenleyen ve Yakup Üçüncüoglu baskanliginda olusan tertip komitesinde bu yil; "Ali Çöpçü, Hikmet Albayrak, Mustafa Demirel, Sükrü Bal, Timur Sirt, Cihat Özkaptan, Seyit Ali Çetin, Ugur Giresun, Mahmut Yildiz, Ayhan Karaoglu, Ibrahim Olgun ve Veyis Karabal" yer aldi. 

Renkli görüntülere sahne olan güreslere Sinop Valisi Yavuz Selim Kösger, Garnizon Komutani Jandarma Albay Sefaattin Serten, Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilk Müdürü Hasim Murat Öztürk, SGK İl Müdürü Yaşar Yılmaz, köy muhtarlari ile çok sayida güres sever katildi.

Editör: Vitrin Haber