Geleneksel Hacıoğlu güreşleri çevre illerden çok sayıda sporcunun katılımıyla gerçekleşti. 

Son altı yıldır şölen havasında gerçekleştirilen ve kıran kırana geçen müsabakalarda güreş severler heyecanlı anlar yaşadı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından meydana inen pehlivanlar akşam 18.00 kadar rakipleriyle kıyasıya mücadele etti. 
Sinop ve çevre illerden toplam 116 güreşçinin katıldığı etkinlikte güreş severler, büyük keyif aldı.

Baş güreşleri öncesinde gerçekleştirilen ağalık seçimini ise İbrahim Osmanoğlu kazanarak Hacıoğlu köyünün 2017 Karakucak Güreşleri Ağası oldu. 

BAŞPEHLİVAN TEMAR TURAN
Nefeslerin tutulduğu güreşlerde baş pehlivanlığı Tamer Turan (Samsun-Bafra) olurken, Başaltı ödülünü Halil İbrahim Aslan (Çorum) kazandı. Güreşlerde diğer dereceler ise şöyle oluştu: Sembolde; Enes Kavlu, Minik 1 de; Ahmet Kavlu, Minik 2 de; Furkan Damatoğlu, Teşvik boyda; Bahadır Ünsel, Tozkoparanda; Merthan Seven, Deste'de; Barış Altındal, Küçük Ortada; Okan Çelebi, Büyük Ortada; Enes Damatoğlu. Müsabakalar sonucunda kategorilerinde dereceye giren güreşçilere ödülleri verildi.  

GÜREŞLER 10 BOYDA TERTİP EDİLDİ
Müsabakalar hakkında bilgi veren Güreş Sinop İl Temsilcisi Hüseyin Konukçu, müsabakaların on boyda gerçekleştirildiğini söyledi. Konukçu; "Sinop’un en yüksek tepesinde Hacıoğlu Köyü Muhtarlığı tarafından tertip edilen güreşler için başta Hacıoğlu Köyü Muhtarı ve Muhtarlar Dernek Başkanı Karabey Yalçına teşekkür ediyorum. Sinop, nüfusa göre en çok Karakucak Güreşleri tertip edilen illerden biri. Amacımız bu organizasyonları daha da yaygınlaştırarak halkımızın birlik, beraberliğine katkı sunmak ve ata sporumuzu daha çok sevdirmek" dedi. 

KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR
Hacıoğlu Köyü Muhtarı Karabey Yalçın, güreşlerin geleneksel olarak her yıl devam ettiğini söyledi. Yalçın; “Oldukça güzel bir organizasyon yaptık, çok çalıştık, karakucak güreşlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için gayret ettik. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanlarımız olmak üzere tüm protokole ve halkımıza davetimize katıldıkları için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 

Hacoğlu Köyü Muhtarlığı tarafından organize edilen güreşleri; Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Gençlik ve Spor Müdürü Kazım Açıkbaş, İl Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Sinop Gençlikspor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ile çok sayıda güreş sever izledi. 
Editör: Vitrin Haber