Sinop Gençlik Spor Kulübü tarafından, yaz kursu kampı düzenledi. 5 gün 5 gece süren kampta sporcular, hem spor yaptı hem eğlendi. Akliman bölgesinde düzenlenen kamp hakkında bilgi veren Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, bu yıl ilk defa düzenlenen kampın, sporcuların moral ve motivasyonuna büyük katkı sağladığını söyledi.

Üçüncüoğlu; “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz kursu kapsamında tertiplediğimiz bir kamp organizasyonunu tamamladık. Bu kampı bu yıl ilk defa yaptık. 5 gün süren kampımızda doğal limanın içinde bulunan alana yelkenlerimizi indirdik. 17 öğrencimizin katıldığı kampta, her gün, güne yürüyüşle başladık. Daha sonra hep birlikte yaptığımız kahvaltı ardından yelken ve yüzme etkinliklerimiz oldu. Öğlen molası sonrasında yeniden yelken ve yüzme etkinliğimiz oldu. Akşam saatlerinde ise ateş başı sohbetleri ve eğlenceli aktivitelerle kampımızı tamamladık” dedi. 

YELKEN SPORUNDA BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİZ
Gençlik Spor Kulübü olarak, başarılı sporcular yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Kulüp Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Kulüp Antrenörü Alaattin Gürkan önderliğinde çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. Üçüncüoğlu; “Gençlik Spor Kulübü olarak Alaattin hocamızın önderliğinde yelken branşını sürdürmekteyiz. İnşallah yeni gençler yetiştireceğiz. Sinop şampiyonları, Türkiye şampiyonları, dünya şampiyonları bu çocukların içinden çıkacak inşallah. Milli takıma da sporcu yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Kendisi de milli bir sporcu olan hocamızın geçmişte de bu tür yetiştirdiği başarılı sporcular var. Daha önce Sinop’ta yelkene çok da önem verilmemiş. Ama biz yelkene gerçekten önem veriyoruz. Elbette bu zamana kadar Sinop’umuzdan yelken branşında başarılı sporcular çıktı. Ancak biz bu sayıyı artıracağız diye düşünüyorum. Bizim amacımız sadece yarışçı yetiştirmek değil. Bizce deniz kıyısında yaşayan her çocuk dümen tutmayı öğrenmeli” diye konuştu.
Dolu dolu geçen kamp sonunda sporculara kamp katılım belgesi verildi.