“Gençlik ve Spor Müdürlüğü Sinop İl Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu liseler arası genç erkekler voleybol müsabakalarının final maçının kazanını “Dostluk ve Kardeşlik” oldu.
 
Sinop Merkez, Gerze ve Boyabat İlçelerinde 23 takımla başlayan (A)  Gençler Kız / Erkek Voleybol müsabakaları 12-16 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılan Final müsabakaları ile sona erdi. Genç Erkeklerde İl Birincisi Sinop Fen Lisesi, İl İkincisi Gerze Nurullah Saraç Anadolu Lisesi, İl Üçüncüsü Boyabat ŞEGAL  oldu,  Genç Kızlarda ise İl Birincisi Gerze Ç.P.L,  İl İkincisi Boyabat Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İl Üçüncüsü Sinop Atatürk Anadolu Lisesi oldu.
 
Beden eğitimi öğretmeni Çağlar Türkoğlu’nun antrenörlüğünü yaptığı Sinop Fen Lisesi ve Elvan Ocaktan’ın antrenörlüğünü yaptığı Gerze Nurullah Saraç Anadolu Lisesi arasında oynanan final maçının galibi her ne kadar Sinop Fen Lisesi olsa da, asıl galibiyet maçtan sonra yaşandı. Sinop Fen Lisesi Müdürü İbrahim Düz, Beden Eğitimi Öğretmeni Çağlar Türkoğlu, Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müdürü Murat Balcıoğlu ve Beden Eğitimi Öğretmeni Elvan Ocaktan’ın katkılarıyla Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Otelinde organize edilen Dostluk ve Kardeşlik Yemeğinde buluşan her iki takımın idareci, antrenör, öğretmen ve oyuncuları; “Sporda şiddete karşı olduklarını, her müsabakada bir kazananın bir kaybedenin olacağı ama asıl kazanması gerekenin dostluk ve kardeşlik olması gerektiğini” ifade ettiler. 



Editör: Vitrin Haber