Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde Geleneksel Çocuk Oyunları uygulamalı tanıtım bilgilendirme toplantısı yapıldı.
 
Boyabat Spor Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme tanıtım toplantısına  Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik,  Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği İl Organizasyon Komitesi Üyesi Beden Eğitimi Öğretmeni Asude Sanem Durgut, Gençlik Lideri, 5-6. sınıf Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Gençlik ve Spor Antrenörleri, ve 5-6. sınıf öğrencileri katıldı.
 
Programda Mendil kapmaca, Sek sek, Kaleli yakan top ve Tombik gibi çeşitli Geleneksel Çocuk Oyunları tanıtılırken, Beden Eğitimi Öğretmeni Asude Sanem Durgut, Durağan, Erfelek ve Boyabat'ta öğrenci ve öğretmenler unutulmaya yüz tutan Geleneksel Oyunları hakkında bilgi verdi. Geleneksel oyunlarımız tanıtılırken öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. 
 
Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik, bu tür etkinliklerin Boyabat'ta yapılmasının son derece önemli olduğunu belirterek, "Geleneksel çocuk oyunlarımız, oyun çağında ki gençlerimize kazanma ve kaybetme güdüsünü bir kenara bırakıp kurallara uyma, kendilerini hayata hazırlama, aitlik duygusu oluşturma gibi kazanımlar aşılar. Eğlenirken birlikte hareket etmeyi sağlayarak çocukların yeteneklerini sergilemelerine imkan kazandırır. Çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunan Geleneksel çocuk oyunları son yıllarda yapılan çalışmalarla iyi bir noktaya gelecektir" dedi.
 
Beden Eğitimi Öğretmeni Asude Sanem Durgut, "Türkiye'de ilk kez Geleneksel Çocuk Oyunlarımızı yeniden canlandırmak amacı ile ülke çapında Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenleme kararı alındı. İlimizde bu kapsamda tanıtım toplantıları yapılıyor. Amacımız, oyun çağında ki çocuklarımızı dışarıya çıkararak sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve unutulmaya yüz tutan bu anonim oyunlarımızı yeni nesillerimize aktarabilmek" diye konuştu.

Çocukları kültürel oyunlarımıza yönelterek onların motor becerilerinin gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Durgut, "Sadece ilimiz ve ilçelerinde kendi kültürümüze ait 194 tane Sinop yöresine ait unutulan oyunlarımızın olduğu tespit edildi" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber