Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporcu eğitim merkezlerinin ülke sporuna yapılan önemli yatırımlardan birisi olduğunu belirterek, “Geleceğin başarılı yıldızları bu merkezlerde yetişecek.33 ilimizde faaliyet gösteren sporcu eğitim merkezlerimizde yetiştirilen sporcu çocuklarımız aynı zamanda eğitimlerini aksatmadan okullarına da devam ediyorlar” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı,  Sinop’un da içinde bulunduğu toplam 33 ilde bulunan sporcu eğitim merkezlerinde geleceğin sporcularını yetiştiriyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporcu eğitim merkezlerinin ülke sporuna yapılan önemli yatırımlardan biri olduğunu söyledi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ülke sporunun geleceği adına sporcu yetiştirmek ve gençlerin eğitim ve öğretim hayatını aksatmadan spora olan ilgisini daha da arttırmak yolunda katkıda bulunmak için tamamladığı sporcu eğitim merkezlerinin, gençlere olan desteğini sürdürmeye devam edeceğini belirten Bakan Kılıç; “Antalya, Kahramanmaraş, Bolu, Adana, Aydın, Balıkesir, Erzurum, Kayseri, Samsun, Sakarya, Gaziantep, Edirne, Ağrı ve Bursa başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında 33 ilde 37 farklı noktada bulunan sporcu eğitim merkezlerinde sporcular, profesyonel antrenörler eşliğinde gündüzlü ve yatılı olmak üzere eğitim alıyorlar. Eğitim aldıkları spor dalları arasında Atletizm, boks, cimnastik, kayak, güreş, halter ve judo gibi birçok branş yer alıyor” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı  Akif Çağatay Kılıç, Sporcu eğitim merkezlerinde sporcuların kendi yeteneklerini   keşfedebileceklerine dikkat çekerek, “İnşa ettiğimiz bu merkezler geleceğin yıldızlarını yükseltecek ve çok önemli başarılar kazanan sporcuların kazandırıldığı yerler olacak” diye konuştu. Bakan Çağatay Kılıç; “Sporcuların eğitimine destek olmak ve onların her anlamda gelişimini sağlamak için elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz. Ülkenin doğusunda, batısında, güney ve kuzeyinde her tarafında hizmet veren eğitim merkezlerimiz mevcut. Bu merkezlerimizde şu anda mevcut sporcu sayımız bin 219. Eylül’de bu sayı yeni kayıtlarla bin 560’a ulaşacak. Bu da demek oluyor ki ülkemiz her geçen gün eğitim verdiği sporcu sayısını artıracak ve çok büyük başarılara adım adım ilerleyecek. 33 ilimizde hizmet veren sporcu  eğitim merkezleri geleceğin başarılı yıldızlarının yetiştirilebilmesi için Türkiye’de spor alanında  gerçekleştirdiğimiz en önemli yatırımlar  arasında yer alıyor” dedi. 

Editör: Vitrin Haber