Sinop bilardo da dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Bayanlar Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası, 24-26 Ekim tarihleri arasında Sinop'ta gerçekleştirilecek. Avrupa'dan 8, ABD'den 4, Asya'dan da 4 olmak üzere toplamda 16 bayan sporcunun katılımıyla yapılacak olan şampiyonada Türkiye'yi Müjde Karakaşlı ve Gülşen Degener temsil edecek.

Şampiyonanın duyurusu, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan tarafından, Sinop Paşa Tabyaları tesislerinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla yapıldı. Toplantıya; Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri Nurettin Karakurt, Burhanettin Atıcı ve Federasyon Eğitim Kurulu Başkanı Metin Çalmaz, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Şimşek, Belediye Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü İsmet Damaroğlu, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ile Sinop'ta görev yapan basın mensupları katıldı. 

'Sinop için heyecan verici'
Toplantının açılış konuşmasını yapan Paşa Tabyaları işletmecisi ve  Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, dünya şampiyonasının Sinop için büyük önem taşıdığını söyledi. Bu tür organizasyonların heyecan verici oyduğunu kaydeden Demirel; "Ekim ayının 24-25-26'sın da Sinop ciddi bir organizasyonla karşı karşıya. Erzurum’da yapılan kış olimpiyatları Türkiye’de nasıl bir heyecan oluşturmuşsa, Sinop ta da böyle bir heyecan olması gerekiyor.  Bu kapsamda yapılan organizasyonda Türkiye’de ilk defa 3 ayrı ülkenin bayrağı Sinop’ta göndere çekilecek. Buda dünya şampiyonluğu anlamına gelmektedir. En az kış olimpiyatları kadar devasa bir olimpiyat. Türkiye’de nasıl bir heyecan yaratmışsa onun miniğini Sinop'ta yaşayacağız. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, STK’larla, eğitim kuruluşlarıyla ve tüm kesimi katılımıyla gerçekleştirilecek" dedi. 

'Bu organizasyon, Sinop'un adını duyuracak'
Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan ise konuşmasında, 21 yıllık federasyonun dördüncü başkanı olduğunu hatırlattı. Sinop'tan bir federasyon başkanı çıkarılmasının gururunu yaşamakla birlikte Sinop'a bir dünya şampiyonası turnuvasını getirerek kentin adını duyuracak olmanın heyecanı içerisinde olduklarını dile getiren Ersan Ercan şunları söyledi; "10 Mayıs 2004 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulla Türkiye Bilardo Federasyonu başkanı seçildim. 21 yıllık federasyonun 4. Başkanıyım. Bu başkanlığı Sinop’a getirmekten dolayı da son derece mutluyum. Başkan olduğum günün ertesi manşetlerde 'Sinoplu Başkan' yazılarından dolayı gurur duyduğumu da tekrar sizlere söylemek istiyorum. 

Doğal olarak Sinop’tan bir federasyon başkanı çıkarmakla birlikte, Sinop’a da bir şampiyona alarak Sinop’un adını da duyurmak için Dünya bayanlar şampiyonasını 24-25-26 Ekim tarihlerinde Sinop’a almak için de girişimlerde bulunduk ve başarılı olduk. Bu tarihler arasında ülkelerinin ilk birinci oyuncuları ya da klasmanına göre başarılı olan, kaliteli oyuncuların yer aldığı, Dünya’nın en iyi 16 bayan bilardocusunun yer aldığı bir  dünya şampiyonası yapılacak. Tüm hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra da sizlerin de desteği ile alnımızın akıyla çıkacağımızı umuyorum. Kısaca Japonya’dan 1 dünya şampiyonu, 7 Avrupa Kıtasından bir oyuncu, Amerika’dan 4 oyuncu, Asya’dan da 3 oyuncu geliyor. Kıtalara göre bölünmüş ve isimleri açıklanacak. Türkiye’den iki Asya ve Amerika’dan 14 tane daha katılımcılar olacak. İsimler 22 Eylülde yayınlanacak. Bu şampiyona Kapalı Spor salonumuzda yapılacak. 

'Organizasyon canlı yayınlanacak'
Her türlü organizasyonu şu anda başlatmış durumdayız ve kamuoyunda da bir ilgi yaratmak istiyoruz. Yine Türkiye’de yapılan ilk dünya şampiyonası ve Türkiye’den de bir oyuncu dereceye girerse bizim için daha anlamlı bir şampiyona olacak. NTV spor ile şampiyona finalini yayınlatma için girişimlerimiz var. Ayrıca NTV SPOR ile sadece bu şampiyona için değil bilardonun geleceği içinde ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Bundan sonra NTV Sporda bilardoyla daha sık karşılaşacağınıza inanıyorum. Bu şampiyonanın final maçını ulusal kanallarda yayınlatmak için elimizden geleni yapacağız.  Şampiyona boyunca her türlü ağırlama, görsel tanıtım için bizler elimizden  geleni yapıyoruz. Aynı zamanda taraftar desteğine de ihtiyacımız var. Sinop’un bu konuda bizi yalnız bırakmayacağını düşünüyoruz.  Siz değerli basın mensuplarının da girişimiyle ve katkılarıyla da gerek valiliğimizin, gerek belediyemizin bu konuda destek olacağını çok iyi biliyoruz. Buna yürekten inanıyorum. Bu sadece bizim değil bizlerin önderliğinde Sinop’unda bir organizasyonu diye düşünüyorum. Beni bu konuda yalnız bırakamayacağını umuyorum ve geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum" 

Haber. Kurtuluş Açıkgöz
Foto: Fahrettin Aydın

Editör: Vitrin Haber