Sinop merkez ve ilçelerinde bulunan 7 kulübün katılımıyla gerçekleştirilen ‘Doğuş Market 3 Bant Bilardo Ligi’’nin startı cumartesi günü Sinop Modi Bilardo salonunda yapılan açılış verildi..

Doğuş Market 3 Bant Bilardo Ligi Basın Sözcüsü ve Sinop Ticaret Meslek Lisesi Spor Kulübü Başkanı Derya Özdemir, ligin Sinop’ta bilardo sporuna olan ilgiyi arttırmak ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Lig boyunca 42 sporcunun mücadele edeceğini ve 14 hafta sürecek olan ligin 04 Mayıs 2013 tarihinde sona ereceğini belirten Derya Özdemir şunları söyledi; “Öncelikle bilardo sporu bir salon sporu olduğu için insanlarla aynı ortamda bulunmayı ve sosyalleşmeyi sağlar. Spor dalları içerisinde rakibinin başarısını kabullenen ve alkışlayan en centilmen spordur.

Bilardo oyununun iç dinamikleri insanlara kazanmayı ve kaybetmeyi, iradeyi, sabrı, konsantrasyonu, psikolojinize ve kendinize hakim olup kontrol edebilmeyi, doğru düşünebilmeyi ve teoriği pratiğe dökebilmeyi sağlayan kısacası kendinizi geliştirmenizi ve zor bir spor olduğu için zorluklarla baş etmenizi ve analitik düşünmenizi öğretir.Strese ve kireçlenmeye karşı eczanelerde satılmayan bir ilaç olarak gösterilir ve çoğu kalp hastalarına bilardo oynamaları tavsiye edilir.Bilardo,beyni düşündürürken dinlendiren zeki insanların sporudur.
İşte bizlerde bilardo sporuna gönül vermiş kişiler olarak bu sporun Sinoplu gençlerle daha fazla tanıştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bizlere bu ligi kurmamızda desteklerini esirgemeyen başta valimiz sayın Dr.Ahmet Cengiz’e, belediye başkanımız sayın Baki Ergül’e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e, Sinoplu İş Adamları Derneği’mize (SİAD), ligimizin ana sponsorluğunu üstlenen Doğuş Market yetkililerine ve ligimize katılan kulüplerimize  teşekkür ederiz.” diye konuştu.
Doğuş Market 3 Band Bilardo Liginde yer alan takımlar ise şunlar; “1.Sinop Ticaret Meslek Lisesi Spor Kulübü, Telekom Spor Kulübü, Sinop Lisesi Spor Kulübü, Gerze Yelken ve Su Sporları Kulübü, Sinop Sağlık Gençlik Spor Kulübü, Erfelek Spor Kulübü ve Modi Spor Kulübü”


Editör: Vitrin Haber