Türkiye Kürek Federasyonu (TKF) tarafından düzenlenen ve Sİnop'ta yapılan Karadeniz Kupası Deniz Küreği Yarışları renkli görüntülerle sona erdi.

Sinop Limaniçi sahilinde gerçekleştirilen ve hafta sonu iki gün süren yarışlara 9 kulüpten 35'i bayan olmak üzere toplam 78 sporcunun katıldı.

Karadeniz Kupası Deniz Küreği Yarışları'nda İstanbul Anadolu Hisarı, Şişecam Çayırova, İzmit bölgesinden İznik, İstanbul Türk Balık Adamlar Kulübü, Akdeniz bölgesinden Fethiye Spor Kulübü Rize Su Sporları, SKY Sinop ve SAYK Sinop kulüpleri yarıştı.

Cumartesi günü başlayan 500 metrelik sürat yarışları nefes kesti. Etkinlik, pazar günü gerçekleştirilen 2 bin metre mesafeli yarışlarla devam etti. Yine Limaniçi mevkisinde yapılan ikinci gün yarışlarını, Vali Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül ile Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ve çok sayıda vatandaş takip etti. Yarışlarda sporcular 2 bin metrelik parkurda mücadele etti. Yarışlarda 1. olan kulüplere madalyaları, Vali Ahmet Cengiz tarafından verildi. Yarışlarda alınan sonuçlar şöyle: 
     
     Bayanlar 4X - Şişecam Çayırova 
     Bayanlar 2X - Şişecam Çayırova 
     Bayanlar 1X - Fethiye Belediyespor 
     Erkekler 4X - Şişecam Çayırova 
     Erkekler 2X - Şişecam Çayırova 
     Erkekler 1X - Şişecam Çayırova 
     
Yarışma sonunda 'takım kupa sıralaması' ise şöyle oluştu; ''İstanbul Şişecam Çayırova 1., İznikspor Spor Kulubü 2., Fethiye Belediye Spor Kulubü 3., Türk Balıkadamlar Spor Kulübü 4., Sinop Karadeniz Yelken Spor Kulübü 5.'' 
     
Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, yaptığı açıklamada, ikincisi gerçekleşen Karadeniz Deniz küreği yarışlarının startını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine Sinop'ta verdiklerini söyledi. ''Karadeniz'de Deniz Küreğini Sinop'tan başlamak üzere diğer illere de yaymak görevimiz'' diyen İşseven, ''Önümüzdeki yıl Karadeniz'de Kürek Sporu'nun yaygınlaştırma çalışmalarını başlatarak, kürek kporunun hem sevilmesi hem de yaygınlaşması için federasyonumuz gerekli desteği sağlayacaktır'' diye konuştu.

'Vali Cengiz Kürek Çektiİ'
Yarışmaların sona ermesinin ardından Sinop valisi Ahmet Cengiz, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Mustafa Çelik, yarışçıların kullandığı tenkeye binerek sahilde gezinti yaptı. Vali Cengiz dümene geçerek tekneyi yönetti.  


Editör: Vitrin Haber