Samsun'da düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe Yarışı sona erdi. 

Atakum ilçesine bağlı Kabadüz Mahallesi'nde yapılan şampiyonaya 921 sporcu katıldı. Sporcular, ormanlık ve dağlık alanda doğanın zorlu koşullarında mücadele etti. Organizasyona vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, organizasyonun başarılı geçtiğini söyleyerek tüm sporcuların birinci olmak için ter döktüğünü ve yarışın eğlenceli geçtiğini ifade etti.
Boyabat Yaşar Topçu YİBO GSK'nın da katıldığı yarışlarda E21B kategorisinde hedefler arandı. Boyabat Yaşar Topçu YİBO GSK Başkanı Kesim Yıldız ve Öğretmen ve Sporcu Hasan Şahin organizasyonda yer aldı. Hasan Şahin kulübü adına yarışlara katıldı.

BOYABAT'TA ORYANTİRİNG TURNUVASI
Organizasyonda Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz ile görüşen Boyabat Yaşar Topçu YİBO GSK Başkanı Kesim Yıldız, Boyabat'ta oryantiring organizasyonu yapılması hakkında Başkan Akyüz'e görüş bildirdi.
Federasyon Başkanı Akyüz ile yapılan görüşmede, genç kategorisinde Boyabat'ta resmi bir turnuva yapılması için neler yapılabileceği masaya yatırıldı.
Boyabat'ta bir turnuva düzenlenmesine sıcak bakan Federasyon Başkanı Akyüz, oryantiring alanında Boyabat'ın elde ettiği başarıları ve çalışmaları takip ettiğini ifade etti. Oryantiringin Boyabat'ta yaygınlaştığını ve bu sporun bilinirliğinin arttığını dile getiren Başkan Akyüz, Boyabat Yaşar Topçu YİBO GSK'ya başarılar diledi.

Boyabat Yaşar Topçu YİBO GSK Başkanı Kesim Yıldız, Samsun İl Temsilciliği ile işbirliği yaparak ortak çalışmalar yürüteceklerini ve Samsun'da yapılan  çalışmalardan yararlanarak ortak projeler hayata geçireceklerini ifade etti.
Başkan Kesim Yıldız, sonraki 1. kademi yarışlarının Samsun ile işbirliği içinde Boyabat'ta yapılabileceğini de sözlerine ekledi. 
boyabatsesi.com


 
Editör: Vitrin Haber