Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen 14 Yaş ve Altı Oryantiring yarışları da Ankara Mavi Göl Mesire Alanında gerçekleştirildi. Ülke genelinden 300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışlarda Boyabat Yaşar Topçu YİBO 11 sporcudan oluşan iki takımla mücadele etti. 

Zorlu arazi şartlarında yapılan yarışların birinci  gününde Boyabat Yaşar Topçu YİBO kulübü sporcularından  Firdevs Yıldırım altıncı, Sibel Kara ikinci ve Fatma Kocakurt birinci oldu.
Pursaklar Kuzey Yıldızı Parkı'nda yapılan İkinci  gün yarışlarında ise Firdevs Yıldırım dördüncü, Sibel Kara üçüncü ve Fatma Kocakurt ikinci oldu.
İki günün ortalamasıyla Boyabat Yaşar Topçu YİBO E14 takımı grup üçüncüsü ve K10 takımı grup birincisi olarak 19-20-21 Mayıs 2017 tarihinde  Düzce'de yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
Oldukça zorlu geçen yarışlarda büyük başarı elde eden sporcularını tebrik eden Yaşar Topçu YİBO GSK Başkanı Kesim Yıldız; “Oryantiring takımımızın  bu başarısının Boyabat için gurur verici olduğunu söyleyerek Oryantiring sporunu ve Boyabat'ı ülkemizde  en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı ve büyük fedakarlık gösteren  antrenörlerimiz Hasan Şahin ve Abdullah İltekin'in bu başarısını  tebrik ediyorum” dedi.

ORYANTİRİNG NEDİR?
Oryantiring, harita yardımı ile yön bulmayı içeriyor. Türkiye´de oryantiring, 1970´lerden beri silahlı kuvvetlere bağlı kurumlar ve diğer kamu kurumları bünyesinde yapılmaktadır. 2006 yılında ise Oryantiring Federasyonu kurulmuştur.
Oryantiringde sporcular kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında belirtilmiş hedeflere sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalışırlar. Kontrol noktalarında turuncu-beyaz bayraklar bulunur. Yarışmacılar bayrağın yanındaki zımbayı ellerindeki fişe basarak kontrol noktasına ulaştıklarını kanıtlarlar. Gelişen teknoloji sayesinde elektronik sistemin kullanıldığı yarışlarda sporcular hem zihnen hem de bedenen gelişiyor.
Editör: Vitrin Haber