Sinop Off-Road Kulübü (SİNOFF) tarafından Sinop’un Boyabat ilçesinde yapılan 2017 Türkiye Offroad Şampiyonası 1. Ayak yarışı bu gün start aldı.

Bölgede yılın en önemli spor etkinliklerinden birisi olarak öne çıkan organizasyon, Sinop Valiliği, Boyabat Kaymakamlığı, Boyabat Belediye Başkanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü katkılarıyla düzenleniyor.  

Boyabat ilçesinin Daylı Köyü yeni otogar mevkiinde oluşturulan parkur, seyir keyfi yüksek ve kolay izleyebilecek şekilde büyük bir özenle hazırlandı.  

Offroad sezon açılışı niteliğindeki yarış, bu gün (29 Nisan Cumartesi) saat 12.00’ de şehir merkezi eski otogar önünden verilen seremonik start ile başladı. Organizasyonun ilk günü Tayyareci Nuri Bey etabında gerçekleşti. Adrenalini yüksek engelli parkurlar büyük çekişmelere sahne olurken, yarışlara katılan bazı araçlar küçük kazalarda geçirdi. İlk günkü yarışlara 9 ilden 22 araç katılırken yarışlarda; Gökhan İçen ile Arda Arslan ikilisi birinci olurken, Mustafa Akın-Emre Köksalan 2. ve Engin Başkurt-Şükrü Mindiloğlu ise 3. oldu.

Yarın (30 Nisan Pazar) gerçekleşecek olan yarışların ikinci ve son gününde ise sporcular Şehit Ömeroğlu Mustafa etabında yarışacak. 

Pazar günü saat 11.05’ de Daylı Köyü stadyum mevkisinde verilecek olan start ile devam edecek olan büyük heyecan, saat 19.30’da Boyabat Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek ödül töreniyle son bulacak.