Sert açıklamada, Sinop futbolunun vizyonsuzlukla yönetildiği iddia edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Sinop futbolunun yıllarıdır kanayan yarası, ilçe takımlarının her sezon haksızlığa uğramasıdır. Kulak tıkanan isyanları, haykırışları ne yazık ki duyulmamakta ya da duymamazlıktan gelinmektedir. Bu sene Sinop Amatör Kümede yaşananlarda aynen budur.

Sezon başladıktan sonra Boyabatspor’un oynadığı tüm maçlarda, hakem katliamı yaşanmıştır. Özellikle Türk Telekomspor maçında alenileşen kıyım, Sinopspor maçı ile devam etmiş ve Gerze Belediyespor maçı ile ayyuka çıkmıştır. Hakemler sadece verdikleri haksız ve yanlış kararlarla değil, Takımımız Teknik Heyet ve futbolcularına karşı tavır ve davranışlarıyla da nefret ve taraflılıklarını açıkça belli etmişlerdir.
Bu nefret ve düşmanlık neden?. Sinop’ta futbol ve hakem camiasını yönetenler ne iş yapar? Sinop’ta futbolu yönettiklerini iddia edenlere soruyoruz!

İlçe takımlarının sizin için figüran olmaktan başka bir anlamı var mı? Sinop İl Hakem Komitesi ne iş yapar, yıllardır herkesin tepkisini aldığı halde nasıl aynı şahıslar görevine devam edebiliyor, ısrarla Boyabatspor ve ilçe takımlarına karşı yapılan haksızlıklara karşı ne yapmayı düşünmekteler? Yıllardır Bölgesel Amatör Lig hedefinin ötesine geçemeyen vizyonsuzluklarına rağmen, Sinop’ta futbolu yönetenler görevlerine devam edecek mi? Biz oynanan bu kirli orta oyununun figüranı olmayacağız! Bu orta oyunu devam ettiği sürece yakında Sinop Amatör Ligi sadece il takımlarıyla oynanmak zorunda kalacaktır! Amaç sadece kendi takımlarınızı başarılı yapmak ise biz bu orta oyunun da yokuz, alın topu tek başınıza oynayın!"
 
Editör: Vitrin Haber