Karakum yolu ve aşıklar parkı içerisinde bisiklet sürmekten sıkılan bisikletçiler, Sinop’un yeşil ormanlarına pedal çeviriyorlar.

Geçen yıl da teröre lanet sloganıyla yüksek rakımlarda bayrak açarak dikkatleri üzerine çeken Sinop Bisiklet Topluluğu şimdide Akliman, İnceburun, Kurt Kuyusu ve Bozburnu ormanların da turlarına devam ediyor. Sinop’un bisiklet sporu için çok güzel bir şehir olduğunu vurgulayan bisikletçiler, vatandaşların bisiklet sürecek yer bulamamasına şaşırdıklarını ifade ediyorlar.

Sinop Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Aytaç yaptıkları doğa turlarının genel olarak Akliman, Hamsilos, İnceburun ve Kurt Kuyusu bölgelerine yapıldığını belirtti. Turlar hakkında bilgiler veren İl Temsilcisi Aytaç şu ifadelere ver verdi; “Öncelikle bisiklet sporunun bütün toplumlarda benimsendiğini bir kültür haline geldiğini söylemeliyim, özellikle anne babalar olarak bisiklete sadece karne tatillerinde çocukların eğlenip vakit geçirdiği bir oyuncak gözüyle bakmamak gerekiyor. Bisiklet her yaşta hayatımızda olmalı ki sağlıklı yaşayalım. Bazen öyle tepkiler alıyoruz ki şaşırmamak elde değil, Sinop’un şehir içi yollarının yokuş olmasını bahane edenler, trafik var nasıl bisiklete binelin diyenler var, trafik neden var önce bunu düşünmek lazım; sanki arabayla yola çıktıklarında trafik olmuyor, gidecekleri yere iki dakikada varıyorlar. Sadece hafta sonları şehir dışında ki sakin bölgelerde bisiklet sürmek bile hem keyif verecek hem de sağlığınızı korumuş olacaksınız. 

Sinop Bisiklet Topluluğu adı altında kendi aramızda turlar organize ediyoruz ve farkındalık yaratmak için sosyal medya sayfalarından yapmış olduğumuz turlarda ki güzel kareleri paylaşıyoruz, buradan güzel yorumlar alıyoruz fakat bizlerle birlikte doğa turlarına katılacak yeni pedal arkadaşlarının da artmasını istiyoruz. Özellikle hafta sonları planladığımız doğa turlarımıza sabah erken saatlerde başlayıp akşamüzeri 17:00 gibi dönüş yapıyoruz. Sonuç olarak bisikletin hem kültür haline gelmesini hem de sportif faaliyetlerin arasına bisikletinde yerleşmesini diliyoruz. Sinop Belediye Başkanı Sayın Baki ERGÜL’ ün de Sinop’tan Akliman bölgesine bisiklet yolu projelerinden bahsetmesi bizleri daha çok mutlu etmiştir. İnşallah bu projeler bir an önce tamamlanır ve bisiklet sürmek daha keyifli hale gelir. Son olarak yol ve doğa turlarımızda bizlere katılan Bisiklet Antrönörü Selim Okur, Sinop esnaflarından Osman Akkaya ve sağlık personellerinin de bulunduğu Sinop Bisiklet Topluluğuna teşekkür ediyorum.”

 
Editör: Vitrin Haber