Portekiz'in Porto şehrinde 03-09 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 3 Bant Bilardo Dünya Kupasında sporcumuz Lütfi Çenet 3. olarak büyük bir başarı kazandı. 

Sporcumuz ilk 32 maçında İtalyan Marco Zanetti karşısında 36-16 geride iken müthiş bir geri dönüşle penaltılarda maçı kazandı ve ardından Koreli Cho karşısında da mükemmel bir oyun ile kazanıp çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final maçında da rakibi Dünya Şampiyonu bilardocu Torbjörn Blomdahl'ı 40-24 yenerek yarı finale çıktı. Yarı Final maçında Koreli KIM H.J 'e yenilerek 3. lüğü kazanarak, bu sene uluslararası alanda kazanılan başarılara bir yenisini daha ekledi.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı hemşehrimiz Ersan Ercan, turnuva sonrası yaptığı açıklamada '' Bizim için çok zor ama güzel bir turnuva oldu. 21 sporcumuz ile katıldığımız şampiyonadan yine bir madalya ile dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2017 yılında yurtdışında aldığımız 8. madalya ve devamının geleceğini umut ediyorum. Başarılı bilardocumuzu kutlar, sporculuk hayatında daha nice büyük başarılar dilerim''  dedi. 

Editör: Vitrin Haber