İl Genel Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Batur, “İl Encümeni’nin Ayancıkspor’a desteğinin bu rakamla sınırlı kalması spor camiasını ve Ayancıklı hemşerilerimizi üzdü. Spor Çalıştayı’nda alınan kararların hiç birinin uygulanmaması spor kamuoyunda şaşkınlıkla izleniyor” dedi. 

İl Genel Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Batur,  İl Özel İdaresi Encümeni tarafından 2012 Mali Yılı Bütçesinin ‘Yedek Ödenek’ faslından Ayancıkspor Kulübüne 5 bin TL verilmesine oy birliği ile karar verildiğini belirterek, öngörülen rakamı eleştirdi. Abdullah Batur açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz sezon, Sinop Amatör Futbol Liginde birinci olan Ayancıkspor 2012-2013 sezonu Bölgesel Amatör Liginde ilimizi temsil edecektir.

İl Özel İdaresi Encümeni Ağustos ayı gündeminin 215 nolu kararında 2012 Mali Yılı Bütçesinin ‘Yedek Ödenek’ faslından Ayancıkspor Kulübüne 5 bin TL verilmesine oy birliği ile karar vermiştir. Sinop İlini B.A.L de temsil edecek olan Ayancıkspor Kulübü’nün herhangi bir ihtiyacını karşılamaktan uzak bu cüzi rakam, İl Encümeni’nin saygınlığına da zarar verecek bir karardır. Aynı önerileri Boyabat Çeltikspor BAL Liginde iken de yapmıştık. İl Encümeni’nin Ayancıkspor’a desteğinin bu rakamla sınırlı kalması spor camiasını üzdüğü gibi Ayancıklı hemşerilerimizi de üzmüştür. Mali Yıl Sonu ve Bütçe yetersizliği mazeret değildir. Maddi yardımda yetersiz kalınıyorsa; Ayancıkspor’un B.A.L ki  ulaşım, konaklama gibi deplasman giderlerinin organizesi yapılabilir. 

Sinop İlini temsil eden Ayancıkspor’a destek için, adil hizmet amacı güdülmesi yeterli olacaktır. Encümen Kararını yeniden değerlendirmelidir. 5 Eylül 2012 tarihimdeki İl Genel Meclisinin Kararında 2 milyon TL ‘Ek Ödenekten’, ‘Yedek Ödenek’ Faslına 200 bin TL aktarılmıştır.

Konu Gurubumuz tarafından Önerge ile Sinop İl Genel Meclisi Eylül ayı Gündemine taşınmış olup, önümüzdeki çalışma ayında değerlendirilecektir. 

Ayrıca Spor Çalıştayı ile ilgili sonuç bildirgesinin yayınlanmamış olması ve çalıştayda alınan kararların hiç birinin uygulanmaması spor kamuoyunda şaşkınlıkla izlenmektedir”

Editör: Vitrin Haber