Sinop’un spor organizasyonları anlamında Türkiye’de önemli bir konuma geldiğini ifade eden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Özhan, Türkiye’nin her yerinde bu tür faaliyetlerin yapıldığını, ancak Sinop’un bu anlamda bir cazibe merkezi olduğu söyledi.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'in göreve gelmesinden sonra Sinop hem tesisleşme hem de önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapma noktasında çıtayı yükseltti. Özellikle spor faaliyetleri noktasında geçtiğimiz haftalarda Türkiye Şampiyonalarına ev sahipliği yapan Sinop’ta oteller ve lokantalar da bu faaliyetlerden nasibini aldı. 

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Özhan,  Türkiye’nin her yerinde bu tür faaliyetlerin yapıldığını, ancak Sinop’un bu anlamda bir cazibe merkezi olduğunu, özellikle de Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'in bu anlamda büyük destek verdiğinin altını çizdi. Özhan, Spor kamuoyu ile el ele vererek Sinop’u bir spor şehri yapma noktasında önemli adımlar attıklarını bildirerek, “Önümüzdeki yıllarda İlimiz hem tesisleşme hem de sportif faaliyetler anlamında çıtayı daha da yükseltecek” dedi.

Özellikle geçtiğimiz hafta Sinop spor faaliyetleri anlamında önemli organizasyonlara imza attığını bildiren ASKF Başkanı Ayhan Özhan, “Sinop bu yıl bir çok organizasyona ev sahipliği yaptı. Bunlar Sinop adına önemli gelişmeler. Dolayısıyla spor adamları olarak bizler, şehrin otelleri, lokantaları ve turistik eşya işiyle uğraşan esnaflarımız bu faaliyetlerden nasiplerini alıyorlar. Meseleye bu yönüyle de bakınca Sinop’a sıcak para da giriyor. Özellikle birçok federasyon, faaliyetlerini Sinop’ta gerçekleştirmek için sıraya girmiş durumda. Sinop bu anlamda bir cazibe merkezi konumuna gelmiştir” diye konuştu.

Özhan sözlerini şöyle tamamladı; “Özellikle yaz spor okullarında eğitim gören çocuklarımızı kurslar bittikten sonra ‘hadi evinize’ diyerek kaderleriyle baş başa bırakmayacağız. Bu çocuklarımıza lisans çıkarıp kulüp sporcusu olmaları noktasında çalışmalar yapacağız. Bu konuda Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Çelik'in de son derece duyarlı olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla yaz bitti spor bitti bir anlayış da böylece ortadan kalkmış olacak ve yetenekli çocuklarımız bu ülkenin ve şehrimizin sporuna hizmet edecekler" 

Editör: Vitrin Haber