Sinop’ta yapılan Minik Erkekler Grekoromen İl birinciliği müsabakalarında Mert Görkem Uzun Altın Madalya alarak Sinop İlini temsilen gurup müsabakalarına gitmeye hak kazanmıştı. Yapılan gurup müsabakalarında üstün başarı göstererek orada da madalya kürsüsüne uzanmayı başaran yetenekli güreşçi, Kocaeli Gebze’de yapılan Minik Erkekler Grekoromen Türkiye Şampiyonasında Sinop adına Güreşti.

81 İl ve toplamda 450 sporcu arasından zorlu mücadelelerin ardından madalya kürsüsüne çıkmayı başaran, Genç sporcu Mert Görkem Uzun Türkiye 5’incisi olarak Minikler Milli Takım beslenme kampına gitmeye hak kazandı.

Genç Güreşçiyi başarılara taşıyan Milli Antrenör Murat Aktaş, sporcusuyla gurur duyduğunu söyledi. Aktaş; “Yaklaşık bir buçuk yıl önce Ayancık sahilinde çekirdek satarken keşfettiğim Mert Görkem Uzun ile tanışmamız bu şekilde başladı. Yeryüzünde en değerli şey gerekli bilgi, beceri ve tecrübelerinizi alt nesile aktarıp başarıya taşımaktır. Muasır medeniyetler seviyesine yükselmenin ve çağlar ötesine atlamanın yegane temeli budur. Bugün çok kısıtlı imkanlar içerisinde gerek kendisinin gerek şahsımın ve ailesinin ve kıymetli öğretmenlerinin inanç ve destekleriyle çok küçük yerlerden çok büyük derecelere ulaşılabileceğinin bir kez daha haklı gururunu yaşıyoruz. Umarım aldığı bu başarı ile sınırlı kalmayarak Uluslararası karşılaşmalarda Ay Yıldızlı mayoyu hakkıyla temsil ederek Avrupa ve Dünya şampiyonalarında da görmek arzu ve temenni ederiz. Bize desteklerini esirgemeyen Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın; Kazım Açıkbaş’a, Ayancık İlçe Kaymakamımız Sayın; Adem Keleş’e, Ayancık Belediye Başkanımız Sayın; Ayhan Ergün’e, Ayancık Belediyespor kulüp başkanımız Sayın; Hayrettin Kaya’ya, Ayancık Halk Eğitim Müdürlüğü ve Akşam Sanat Okulu Müdiresi Sayın; Hanife Başar Özcan’a teşekkür eder, ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve yanımızda olan Ayancık halkına bu başarı armağan olsun” dedi.

ayancikdogus.com

 
Editör: Vitrin Haber