Gençlik ve spor Bakanlığı tarafından “Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Acil Eylem Planı” çerçevesinde “Antrenörlere Yönelik Bağımlılık ile Mücadelede Farkındalık eğitimi” verilecek. Türkiye’de 3 bölgede gerçekleştirilecek olan eğitimlerin Samsun Bölge eğitimi 26-27 Mayıs’ta Sinop’un da içinde bulunduğu 10 ilden 184 antrenörün katılımıyla gerçekleştirilecek. 
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı, “Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Acil Eylem Planı” çerçevesinde ilk kez 9 Mart’ta İç Anadolu Bölgesi’nde başlatılan “Antrenörlere Yönelik Bağımlılık ile Mücadelede Farkındalık Eğitimi” çalışmaları kapsamında Samsun’da antrenörlere eğitim verileceğini açıkladı.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkla mücadele konusunda antrenörlerin önemli bir duruş ve misyon sahibi olması gerektiğini belirterek, “Antrenörler farkındalık eğitimlerinde kazandıkları bilgileri, geleceğimiz olan ve aynı zamanda çok ciddi desteklerle yolumuza devam etmemiz gereken gençlere aktaracaklar” dedi.

Toplam bin 795 antrenöre eğitim verilecek
Türkiye genelindeki antrenörlere bağımlılıkla mücadele konusunda eğitimlerin verildiği programda, 9 Mart’ta İç Anadolu Bölgesi’nde 430, 30-31 Mart tarihlerinde Akdeniz Bölgesi’nde 214, 27-28 Nisan tarihlerinde ise, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 192 antrenöre ulaşıldı.

Türkiye’nin üç bölgesinde gerçekleştirilen eğitimlerin dördüncüsü, 26-27 Mayıs’ta Samsun’da, Batı ve Orta Karadeniz Bölümlerinde yer alan 10 ilden katılımcı antrenör için düzenlenecek. Samsun’un ev sahipliği yapacağı eğitim programına Amasya, Bartın, Bolu, Çorum, Düzce,Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak’ta görev yapan 184 antrenör katılacak.
İki gün süren eğitim programlarında, başta uyuşturucu bağımlılığı olmak üzere diğer bağımlılık türleri hakkında eğitimler verilecek. Ayrıca antrenörlerle karşılıklı fikir alışı verişi yapılarak, karşılaştıkları sorunlar hakkında çözüm önerileri değerlendirilecek.

Hedef bin 795 antrenör
Samsun’dan sonra dört bölgeye daha gidecek olan program, Doğu Karadeniz’de görev yapan 160, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görev yapan 121, Ege Bölgesi’nde görev yapan 190 ve Marmara Bölgesi’nde görev yapan 304 antrenöre yönelik olarak da düzenlenecek. Program tamamlandığında ise, Türkiye genelinde eğitim verilen toplam antrenör sayısı bin 795’e ulaşacak.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bağımlılığın her türü ile mücadele konusunda hiçbir desteği esirgemedikleri vurgulayarak, "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu zamana kadar 112 projeye 10 milyon TL destek verdik” dedi.

Kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkla mücadelede antrenörlerin önemli bir duruş ve misyon sahibi olması gerektiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Antrenörler farkındalık eğitimlerinde kazandıkları bilgileri, geleceğimiz olan ve aynı zamanda çok ciddi desteklerle yolumuza devam etmemiz gereken gençlere aktaracaklar” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber