Anadolu Yıldızlar Ligi Tekvando Grup Müsabakaları 2-4 Mart 2018 tarihleri arasında Amasra Spor Salonu'nda yapıldı. Müsabakalara yaklaşık 10 ilden 200 sporcu katıldı. Cuma günü başlayan, pazar günü final müsabakaları ve ödül töreni ile son bulan şampiyona birbirinden ilginç ve çekişmeli müsabakalara sahne oldu. 

Üç gün süren turnuvaya Bartın, Düzce, Bolu, Çorum, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Amasya ve Zonguldak illeri katıldı. Turnuvanın üçüncü günü dereceye giren sporculara ödüllerini Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur verdi. 

Turnuva hakkında bilgi veren Tekvando Federasyon Temsilcisi Numan Hacet, “Türkiye’de sekiz gurupta yapılan müsabakaların bir tanesi Bartın Amasra ilçemizde düzenleniyor. Tekvando olimpik bir branş. 2004 yılından itibaren de her olimpiyattan madalya getiren Türkiye’nin güzide branşlarından bir tanesi" dedi. 

Yıldız erkekler müsabakalarında ödül dağılımına göre Samsun 27 madalya ile birinci olurken, Bolu 24 madalya ile ikinci, Düzce 17 madalya ile üçüncü, Zonguldak 17 madalya ile dördüncü, Çorum 11 madalya ile beşinci, Kastamonu 11 madalya ile altıncı oldu. 

Anadolu Yıldız Bayanlar Takım sıralaması ise Samsun 38 madalya ile birinci, Zonguldak 26 madalya ile ikinci, Kastamonu 14 madalya ile üçüncü, Düzce 13 madalya ile dördüncü, Bartın 10 madalya ile beşinci, Bolu 11 madalya ile altıncı oldu. 
Editör: Vitrin Haber