Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve Sinop Valiliği ile Herkes İçin Spor İl Temsilciliği (HİS) organizesinde düzenlenen 'Ada Koşusu ve Halk Yürüyüşü' büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlikte Sinoplular 13 kilometrelik parkurda ter döktü. 
 
Sinop Valiliği önünde başlayan ada koşusu ve halk yürüyüşüne Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile 150 kayıtlı sporcu ve 500'e yakın Sinoplu katıldı. Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı organizasyon sırasında katılımcılar birbirlerini geride bırakmak için uzun süre ter döktü. Bir çok vatandaş yarımadanın etrafını dolaşmayı başarırken, bazı vatandaşlarda 13 kilometrelik güzergahı göze alamayınca kendileri için hazırlanan araçlara binerek parkuru tamamladı. 

"Protokol Parkuru 2 Saat 15 Dakikada Tamamladı"
Bu arada lisanslı sporcular 13 kilometrelik ada parkurunu 43 dakikada tamamlarken, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve Belediye Başkanı Baki Ergül'ün aralarında bulunduğu protokol ise parkuru 2 saat 15 dakikada yürüdü.   


İtfaiye Caddesi’nden başlayıp, Çukurbağ Mezarlığı, sis düdüğü mevkisi ve Kararum güzergahını takip eden yaklaşık 13 kilometrelik parkur, İskele Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde  son buldu. Etkinlik sonunda farklı kategorilerde 29 altın madalya dağıtıldı. Bu arada Sinop'un tanınan simalarından Terzi Burhan'da madalya alanların arasında yer aldı. 

Etkinlikte konuşan Vali Cengiz, il genelinde ada konseptini ve potansiyelini farklı açılardan kullanmak istediklerini belirterek, bu kapsamda farklı adımların atıldığını söyledi. Dr. Ahmet Cengiz; "Sinop tarihte ada olarak geçiyor. Sinop'un tarihteki adı Ceziretül Uşşak'tır. Yanı Aşıklar Adası'dır. Bu argümanı, bu adı kullanmak istiyoruz. Bunun izlerini şu anda da kentimizde görüyoruz. Sinopluların çok güzel bir memleketi var. Bunu farklı yollarla duyurmamız, tanıtmamız gerekiyor. Bu nedenle sportif aktiviteleri önemsiyoruz'' diye konuştu. Vali Dr. Ahmet Cengiz organizasyonu her yıl geleneksel hale getirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi. 

Bu arada organizasyona ÇALIK YEDAŞ'ta sponsor oldu...



Editör: Vitrin Haber