Gençlik ve Spor Bakanlığı, Malazgirt Zaferi’nin 943’üncü yıldönümüne özel olarak gençlere tarih bilincinin aşılanması amacıyla bir dizi etkinliğe imza atacak. 3 gün sürecek program kapsamında 1071 Genç Tarihçi Malazgirt’te Buluşacak.

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi’nin 943’üncü yıldönümü kutlamaları, 25-27 Ağustos tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. 100 sporcunun ter dökeceği Malazgirt 2071 koşusu yapılacak. Temsili gösterilerden geleneksel oyunlara kadar çok sayıda etkinlik düzenlenecek. Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılacağı program kapsamında 1071 gencin bulunacağı Tarih Çalıştayı’ndan yaklaşık 100 sporcunun ter dökeceği Malazgirt 2071 koşusuna, temsili gösterilerden geleneksel oyunlara kadar çok sayıda etkinlik düzenleneceği aktarıldı. 

İlk Etkinlik, Tarih Çalıştayı

Gençlere tarihi sevdirmek ve tarih bilinci verebilmek amacıyla hazırlanan program, 25 Ağustos tarihinde Malazgirt Tarih Çalıştayı ile başlayacak. İlk defa hazırlanan çalıştayda, 1071 genç tarihçi bir araya gelecek.

Programın devam edeceği 26 Ağustos’ta yaklaşık 100 sporcunun ter dökeceği Malazgirt 2071 koşusu yapılacak. Gençlere sporun sevdirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek koşu programını, halk oyunları gösterileri, Alpaslan’ın temsili birliğinin tören alanına girişi, geleneksel ata sporları, Anadolu Ateşi gösterisi ve yöresel sanatçı konserleri takip edecek.

Kutlamaların üçüncü ve son günü olan 27 Ağustos tarihinde ise akademisyenler ve genç tarihçiler Ahlat ilçesinde mezar, kümbet ve arkeolojik saha çalışmaları yapacak.  

Editör: Vitrin Haber