2020 Yaz Olimpiyat’ı ev sahibi bugün Buenos Aires’te açıklandı. 2020'de olimpiyatlara Tokyo ev sahipliği yapacak. Kararı Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge törenle açıkladı. 

5. kez şansını deneyen ve finale kalan Türkiye, İstanbul ile ilk kez olimpiyat ev sahipliğine bu kadar yaklaşmışken, Japonya; Tokyo ile olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya hak kazandı.   

2020 Olimpiyat Oyunları ev sahipliği için ilk tur oylamasında İstanbul, Tokyo ile birlikte finale kaldı. Madrid ise elenmişti.

2020 Olimpiyat Oyunları ev sahipliği için ilk tur oylamasında İstanbul ve Madrid arasındaki eşitlik olması nedeniyle, iki aday şehir için tekrar bir oylama yapıldı. 94 delegenin katıldığı oylamada İstanbul, 48 oy alarak Tokyo ile finale kalırken, Madrid ise 46 oyla elendi.

Daha sonra iki şehir arasında yapılan oylamanın sonucunu Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge açıkladı. Rogge 20120 yaz olimpiyatların ev sahipliğini Tokyo'nun yapacağını duyurdu.  Türkiye'nin umutları 2024 olimpiyatlarına kaldı.
Editör: Vitrin Haber