Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından organize edilen ve 16-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda, 17 branşta 47 milli sporcumuz madalya için ter dökecek. 

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada Çin Halk Cumhuriyeti’nin Nanjing kentinin ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunlarının, 14-18 yaşlarındaki sporcuları ağırlayacağı ve toplam 30 branşta gerçekleştirilecek Oyunlarda, her ülkeye maksimum 70 sporcu kotası ayrıldığı belirtildi.

Modern Pentatlon’dan Wushu’ya

Yapılan kota müsabakalarına katılım gösteren milli sporcularımız, önemli başarılara imza atarak ülkemizi temsil etme hakkı elde etti. Atıcılık’tan  Cimnastik’e, Yelken’den Wushu’ya kadar 17 branşta toplam 47 milli sporcumuz, oyunlarda madalya elde edebilmek için yarışacak. 

Oyunların ilki Singapur’da gerçekleştirilmiş ve millilerimiz 1 altın, 4 gümüş, 8 bronz olmak üzere toplamda 13 madalya elde etmişti.
Atletizm, Badminton, Boks, Cimnastik, Eskrim, Halter, Judo, Güreş, Kürek, Tekvando, Okçuluk, Yelken ve Yüzme branşlarında mücadele edecek olan millilerimiz, Atıcılık, Modern Pentatlon, Plaj Voleybolu ve Wushu’da ise ilk kez yer alacak.

Milli Takım kafilemiz 11 Ağustos tarihinde saat 00.20’de İstanbul’dan Şangay’a oradan da karayolu ile Nanjing’e hareket edecek. Kafile, 29 Ağustos tarihinde ise yurda dönüş yapacak.

“Orada Olmaları Gurur Verici”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek olan 47 milli sporcumuza başarılar diledi.  Son dönemlerde milli sporcularımızın mücadele ettikleri uluslararası spor organizasyonlarında başarılı sonuçlar elde ettiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç," Türk sporu adına gelecek vaat eden genç millilerimiz de  Çin’de madalya elde edebilmek için ter dökecek. Şimdiden organizasyona katılacak 47 sporcumuza, antrenörlerine ve teknik heyete başarılar dilerim. Ülke olarak arkalarında olduğumuzu ve orada olmalarından büyük gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber