Dayan Emrah KANDEMİR dualarımız seninle 

 

Türkiye’de futbol üç büyüklerin tekelinde.Medya onların yanında,sermaye onların yanında,siyasetçisi onların yanında. Varsa yoksa üç büyüklerin dertleri , şampiyonluklar ve geniş kitleler ulaşıldığı için tüm spor kamuoyu onlar ile beraber. Biz futbol seyircilerde  uymuşuz onlara günlerimizi geçiriyoruz. Yok hakem penaltımızı vermedi,yok atılan gol ofsayt,gibi gelişen futbol olaylarında haftalarca konuşuyoruz. Akşamları televizyon başında yapılan yorumları saniye saniye dinliyoruz genel kültürümüz artıyor!!!Sonra sokak’ta iş yerimizde arkadaşlarımız ile futbol sohbetine katılıyor bazen üzülüyor bezende kızıyoruz. 

Futbol dünya’da da en çok ilgi gören spor bunun içindir ki futbol endüstrisi çok cazip ve vazgeçilmezler arasında. Milyon dolarlar dönüyor sektörde. Bunun için aileler evlatlarını genç yaşta futbol oynasın hem meşhur olsun hemde çok para kazansın diye alt yapılara gönderiyorlar. Yetenekliler bazen çabucak sıyrılıyor işin içinden. Sergen, Arda , Emre gibi. Paralarını kazanıyorlar, mevki sahibi oluyorlar hayatlarının sonuna kadar itibar görüyorlar. Biz seyircilerde sadece seyrediyoruz. Tv’den seyretmek para ile, Stadyuma gitmek para ile… Demişler ya ‘’zenginin parası zühürtün çenesini yorar’’ diye… Süper ligde sakatlanmalar oluyor hemen ambulans ve kulüp doktoru devreye giriyor sporcu sağlığı için gereken tüm müdahaleler anında yapılıyor. Sonra tüm medya sakatlanan futbolcu hakkında kamuoyuna bilgi veriyor. Medya takibinde hayat devam edip gidiyor. 


Milli takım’da sakatlandığı vakit TFF gerekli işlemleri yapıyor ,kulüp gerekli işlemleri yapıyor en donanımlı hastanelerde  tedavilerine devam ediliyor. Allah ölümlerden korusun tüm sporcuları.. 
Bunları neden yazdım, Dün Sinop ili birinci amatör futbol liginde tam bir skandal yaşandı. Türkeli Belediye Spor ile Ayancık Belediye Spor arasında ki müsabakada ,Ayancık Belediye Spor takımının futbolcusu Emrah KANDEMİR kendi takım arkadaşı ile çarpışıyor. Çarpışma sonucunda dili boğazına kaçıyor, solunum yolları kapandığından bilincini kaybediyor. Müdahale yapılması gerekiyor stadyum’da doktor yok,ambulans yok,sadece hastaneden hasta bakıcı müdahale edecek ediyor ancak ambulans çağırılıyor ambulans 15 dakika sonra olay yerine geliyor geliyor da o da ne ambulans stadyuma giremiyor. Çünkü Stadyumun kapısının önünde iş bilir kişiler brülör koymuşlar!! Sonra aklı ileri bir vatandaş iş makinesi çağırıyor ve tel örgüler yıkılıyor,iş makinesi içeriye giriyor ardından ambulans arka arkaya giriyor stadyuma sonra kişiler tarafından düz dönüşülerek Sporcuya ulaşıyor. Ancak bu tür vakalarda beyin oksijensiz kaldığından en fazla üç dakika beyin direnebiliyor bari suni teneffüste mi aklınıza gelmedi ey sağlıkçılar. Sakatlama olayının üzerinden 27 dakika geçiyor!!!! Türkeli Devlet Hastanesi, oradan kara yolu ile 100 km Sinop iline en uzak ilçe Türkeli. Nerede ambulans helikopteri? Sinop devlet hastanesi olmadı, Samsun Ondokuz Mayıs fakültesi  aradan geçen 4 saat. Şu anda aldığım bilgiler Emrah kardeşimin  yoğun bakım ünitesinde olduğu ve 24 saat içerisinde beyin fonksiyonlarının tekrar geri gelmesi!! Allaha dua etmekten başka şu an bir şey gelmediğini belirtiler. 

Peki bu böyle nereye kadar bu gün Emrah Kandemir yarın Ahmet, Mehmet, Ali, Hüseyin Türkiye’de amatör sporculara gösterilen ilgi ve alaka. Tekrar gündeme gelecek birkaç gün konuşulacak ya sonra…. 


Şimdi bu olaydan ders mi çıkaracağız, yoksa şuçlu mu arayacağız yoksa bataklığımı kurutacağız.

Bence bataklığı kurutmak daha akılcı yol olsa gerek. 
Aklıma takılan sorularda sormadan duramayacağım. Sel felaketinden sonra yeniden inşaatı yapılan Türkeli Stadyumu’na bu şekilde kim onay verdi ya da projenin altını kim imzaladı? 

Bu konuda Sinop il Gençlik Spor Müdürlüğü bir açıklama yapacaktır. Müsabaka hakemi nasıl olurda sağlık ve güvenlik tam olmadan müsabakayı oynatmaya izin verir? Türkeli Belediye Spor ev sahibi olduğundan dolayı bir açıklama yapacaktır. Türkeli Kaymakamlığı bir açıklama yapacaktır. Bu soruların cevabını vereceklerdir yoksa ahir zamanda hesabını veremezler. 


Yetkililer bir an önce açıklama yapmak durumundalar. Olayın takipçisi olacağım…