Önce AK Parti Sinop 1’inci sıra milletvekili adayı Nazım Maviş ve 2.nci sıra milletvekili adayı Ayhan Ergün’ü tebrik ediyor, adaylıklarının kendilerine ve Sinoplu hemşehrilerime hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Erken Genel Seçimi’nde AK Parti’de milletvekili aday adayı bereketi yaşandı. Metrekareye düşen aday adayı sayısı hayli yüksek oldu.

Ben saymadım, ama arkadaşlarım isimleri tek tek söyledi. Tam 19 aday adayı teşbihte hata olmaz ise görücüye çıktı. Önce teşkilatlardaki temayül yoklaması, ardından genel merkezdeki mülakat sonucu aday adayı sayısı 6’ya düşürüldü.

AK Parti Sinop’ta bu seçimde bir geleneğini bozdu, diğerini de korumayı sürdürdü. Birincisi, mevcut milletvekili Nazım Maviş’i ikinci kez üst üste 1’inci sıradan listeye koydu. Bu döneme gelinceye kadar genel merkez tarafından ikinci kez ardı sıra takdir edilen bir milletvekili olmamıştı. Diğeri de, birinci sıra adayının yine Boyabat doğumlu bir siyasetçi olması üzerinde durulması ve kararın bu yönde alınması, var olan geleneğin devamından yana olunduğunu gösterdi.

Maviş’in adaylığının yinelenmesinde parti prensiplerine ve politikalarına uyumluluğunun, komisyon çalışmalarındaki performansının, parlamentodaki oturumlara devamlılığının, partisi ile liderine olan sadakatinin etkili olduğunu düşünüyorum.

7 Haziran 2015 seçimlerinde 2-0 galibiyet için kolları sıvayan Nazım Maviş, bu kez ikinci sıra milletvekili adayı Ayhan Ergün ile beraber Sinop’ta seçimi 2-0 kazanmak için enerji harcayacak.

Nazım Maviş, ikinci sıradan aday yapıldığı 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimi öncesinde Sinoplu seçmenin AK Parti’den beklentilerinin neler olduğuna dair anket çalışması yaptırmıştı. Benzer bir anket çalışması bu seçim öncesinde de yaptırdı mı bilemiyoruz.

Ayancık Belediye Başkanlığı görevini 14 yıl üst üste başarıyla devam ettiren Ayhan Ergün’le Sinop’ta yaptığımız sohbette bu konuya kısmen değinmiş, kendisinden bazı bilgiler almıştım. İleride kaleme alacağımız yazılarımızda değineceğiz inşaallah.

Sinop’ta 2-0 bir sonuca ulaşılabilmesi için gördüğüm şu: AK Parti gençleri kazanmalı. Kendi sırasında saf tutmalarını başarmalıdır. Ardından vakit kaybetmeden gençlerle içten, samimi gönülden gönüle giden bir yol açmalıdır.

Sinop Teşkilatı’nın yeni nesille, geleceğimizin teminatı gençlerimizle kesintisiz iletişime geçmesi elzem gözükmektedir.

Gençler geleceğimizdir. Onlara değer vermemiz ve ilgilenmemiz önem arz etmektedir. Siyasette sevgi, sevilen insanda karşılık görmesini arzular.

Önce kendimiz onları sevmeli ve anlamalıdır. Sorunlarını dinlemeli, beklentilerini öğrenmeliyiz. Sıkıntılarını gidererek, taleplerini karşılamalıyız. Ancak bu şekilde kendimizi sevdirebiliriz.

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Erken Genel Seçimi’nin ilimiz Sinop’a, aziz bildiğimiz milletimize ve ülkemize hayırlı olsun. Partisinin adı ne olursa olsun tüm milletvekili adaylarımıza ayrı ayrı başarılar diliyoruz.