Dikmen eski Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek, geçtiğimiz günlerde görevden alınan AK Parti Gerze İlçe Başkanı Tahsin Bayrak ve yönetimi ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda konuşan Hüseyin Yüksek, ilçe teşkilatının görevden alınmasını sert bir dille eleştirdi. Yapılan yanlış bir uygulama olduğunu belirten Yüksek, 3 gündür partinin kapısının kilitli olduğunu söyledi. Hüseyin Yüksek; "Biz memleketimizin kaybetmesine razı olmayız ve buna da müsaade etmeyiz. Bu ilçe benim kendi ilçem. Ben karşılık beklemeden bu memleket için destek veririm. Haliyle memleketime tabi ki yatırım yapacağım ve mensup olduğum partiye tabi ki hizmet vereceğim. Burada ki sıkıntı nedir? İşlerine geldikleri iş adamlarından destek alıyorlar da, Hüseyin Yüksek'in Gerze teşkilatına destek vermesi neden zorlarına gidiyor? Mensup olduğumuz davaya tabi ki destek olacağız" dedi.

Gerze'de 2014 yılından bu yana 4 ilçe başkanımız değiştiğini hatırlatan Hüseyin Yüksek sözlerini söyle sürdürdü: "Arkadaş bu arkadaşlarımızın hepsi mi kötü? Bu arkadaşlar halkın taleplerini ilettiler, doğruyu söylediler diye görevden alındı. Ben buradan soruyorum: Tahsin Bayrak'ı neden görevden aldınız? Neden aldınız Sinop kamuoyuna anlatınız.  

Bu gidişat iyi değil. Benim aktif siyaset diye bir derdim yok. Ben ticaretimde devam edeceğim. Ben bir iş adamıyım. Ancak bu siyaseti de birileri yapacak. Bu davaya inanmışlığınız varsa: Tahsin Bayrak'ı neden görevden aldınız? Bizim davaya olan inancımızı kimse değiştiremez. İlçe başkanının görevden alınması partiye hizmet değildir. Hüseyin Yüksen bölgede yükseliyor. 'Olur ya yarın bir gün önümüze çıkar' diye makam ihtirasından bunlar oluyor. Ama Allah yazdı ve nasip etti ise kimse buna da engel olama. Kimse bu millete, bu devlete hizmet etmemizi engelleyemez. Siz hizmet etmek istiyorsanız. Hükümetimizin Sinop'ta yaptığı o büyük yatırımları halka anlatın. Bundan sonraki süreçte de Sayın Cumhurbaşkanıma kendi memleketim Sinop ile ilgili bu yapılan tüm haksızlıkları, partiyi bitirenleri tek tek anlatmak benim görevimdir. Geçtiğimiz günlerde ilçeye gelen doğalgazın reklamını CHP'li belediye başkanı Sayın Osman Belovacıklı yapıyor. Seçimler geliyor, adam reklam yapacak tabi ki. Her gün bir ilçede dünya kadar insan küsüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bir kişinin bile hesabını yapıyor. Ve parti kapatıldı. 3 gündür partinin kapısına kilit vuruldu. 

Çıkın milletvekilinin onaylattığı projeleri gelin halka anlatın. Sinop'ta AK Parti'nin rakibi CHP değildir. AK Parti'nin rakibi partinin içerisindeki şahsi ihtirası yüzünden hırsa kapılmış insanlardır. Bu yanlıştan dönün. Bu yanlışı düzeltin. Ben bu arkadaşlara: 'Mensup olduğunuz partiye küsmeyin darılmayın' diyorum. Ama bu insanların onuru ve şerefi ile oynamayın. Ben şunu soruyorum: Gerze ilçe teşkilatının görevden alınmasında Sayın Cumhurbaşkanının, genel başkan ve genel bakan vekilinin bilgisi var mıdır? Partinin altını boşaltmaktan vazgeçin" 
 
Editör: Vitrin Haber