AK Parti eski il başkanlarından Kemal Albayrak; "Biz 2-0'ı nasıl yapabilirizin hesabını yapıyoruz. Ama ne yazık ki birileri halen yan gelip yatmaya devam ediyorlar" dedi. 

AK Parti'nin Sinop'taki kurucularından ve eski il başkanlarından Kemal Albayrak çalışma arkadaşlarıyla birlikte gazetemizi ziyaret etti. Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ile ofisinde bir araya gelen Albayrak, seçim sürecini değerlendirdi. 

Arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu neyin çalışması derseniz: 'Bu seçim sürecinde ne yaparız da partimize daha fazla yararlı oluruz' çalışmasıdır. Yapılan kongre ardından teşkilatlarımıza ve tüm bizi kucaklayan dostlarımıza teşekkür ziyaretlerinde bulunduk. Halkımızla iç içe olmaya çalıştık. Esnaf ziyaretleri yaptık. Dolayısıyla halkımızla birlikteyiz. Siyaset uzun soluklu bir maraton. Bu maratonu başarılı bir şekilde devam ettirmenin yoluna bakmak lazım. Ama ne yazık ki birileri halen yan gelip yatmaya devam ediyorlar. Dolayısıyla işimizin çok kolay olmadığını tahmin edebiliyoruz. Biz 2-0'ı nasıl yapabilirizin hesabını yapıyoruz. Biz kongrede genel merkeze rağmen aday olmamıştık. Demokrasi şenliği yaşamak için aday olmuştuk. Kongreye giremedik diye oturup, küsecek halimiz yoktu. Mevcut kardeşlerimizle önümüzdeki seçimlerde, teşkilatlarımızla birlikte birlik ve beraberliği sağlayıp başarılı çalışmalar yaparlar da inşallah 2-0 yaparız. Bakın teşkilatlarımızın birlik ve beraberliği olmazsa olmazdır. Bu yapıyı oluşturarak, çalışmaları sürdürmek gerekir. Genel seçimlerde başarılı olmak için birlik ve beraberlik ruhunu oluşturacak yapı hazırlanmalı. Bunu da kim yapacak?; başta il başkanı ve teşkilatlar. Böyle olduktan sonra başarılamayacak herhangi bir sıkıntılı durum ortaya çıkmayacaktır. Bakın belediye seçimlerinde en rahat belediyeleri alabileceğimiz dönem demiştik. Ancak o zaman bu bahsettiğim ahenk yakalanamadı. Umarız bundan sonra yakalanır" dedi. 

Kemal Albayrak ayrıca, milletvekilliği için aday seçimlerinde, millete tepeden bakmayan, herkesin kendisine rahat ulaşabileceği, gerçekten milletin vekili olabilecek, halkın içinden kişilerin aday gösterilmesini umduklarını sözlerine ekledi. 

Kemal Albayrak; ocak ayında yapılan AK Parti 5. Olağan Kongresinde il başkanlığına aday olmuş ve listede usul hatası yapıldığı belirtilerek, adaylığı divan tarafından kabul edilmemişti. 


Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak