Saadet partisi Mayıs ayı Sinop İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Sinop Öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıya Saadet Partisi İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, SİMGO Genel Başkanı Abdullah Ali Gül ve Yönetim Kurulu üyeleri İlçe başkan ve teşkilatı, AGD Yönetici ve Temsilcileri ile diğer STK temsilcileri katıldı.

HEDEFİMİZ YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE, YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE VE YENİ BİR DÜNYA
Gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, milli görüşün neferleri olarak hedeflerinin Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya olduğunu söyledi. Üçüncüoğlu; “İslam beldelerindeki kardeşlerimiz ülkemizi kurtuluş adresi görüp, ülkemize hicret ederken, ülkemiz insanı huzur ve barış ararken, ülkemizdeki işsizlik ve borç rakamları rekor kırarken, ithalata dayalı ihracat nedeniyle büyük cari açıklar verilirken, açık bütçe sebebiyle rantiyeye her sene 50 milyar aktarılırken, şişme rakamlar ve haberlerle bu gerçekler örtbas edilmektedir. Çevremizde ve İslam ülkelerinde yaşanan zülüm- kan ve gözyaşının oluk oluk aktığı bir dönemde ateşler harlanırken İbrahim olmaktan, Kudüs kan ağlarken Selahattin olmaktan, Ayasofya ezana hasretken Fatih Sultan olmaktan, insanlık köleleştirilmek istenirken Prof. Dr. Necmettin Erbakan olmaktan vazgeçmedik ve asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz Milli Görüşçüleriz. Divan toplantımızı bu aşk ve heyecanla yapıyoruz.  Bu toplantı vesilesi ile Milli Görüşün temel ilkelerini halkımızla yeniden buluşturmak istiyoruz. O ilkeler ki; Saadet logomuzun beş yıldızın da yerini bulan Huzur-Barış-Kardeşlik, gerçek adalet ve hak anlayışı, temel insan hak ve hürriyetleri, herkes için refah, izzet-şeref-onur. Temeli Sevgi-Şefkat ve Merhamet olan davamızın bu temel ilkeler üzerinden hedefi “Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden büyük Türkiye ve yeni bir Dünyadır”.  İnsanlığın saadeti için bu 5 şart gerekli  ve yeterlidir. Bu şartlar ancak milli görüş ile temin edilebilir. Çünkü Milli Görüş Hakkı üstün tutan görüştür. Milli Görüş, kurtuluşun tek adresi diyoruz. Bunun için insanımızı Milli Görüşe davet ediyoruz. Ne mutlu bu davete icabet edenlere, ne mutlu bu yolda gayret gösterip ter dökenlere, selam olsun bu yolda yürüyenlere. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken hepinizi saygıyla selamlıyor, İl divanımızın  Sinop’umuz için, ülkemiz için ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Toplantıda ayrıca SİMGO Genel Başkanı Abdullah Ali Gül ve Sinop eski müfettişi Şerafettin Akyüz de birer konuşma yaptı. Divan toplantısı rapor müzakereleri ve değerlendirmeler ile sona erdi