AK Parti Sinop İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen kongreye, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, Sivas ve Samsun İl Kadın Kolları Başkanları, AK Parti İlçe Belediye Başkanları ile çok sayıda partili katıldı. 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede İl Kadın kolları Başkanı Nurdan Tekin Altınkök, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü ve Milletvekili Dr. Nazım Maviş birer konuşma yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 1 Kasım seçimlerinde Sinop’ta elde edilen başarıda en büyük payın kadınlara ait olduğunu söyledi. Yılmaz; “AK Parti kurulduğu günden bu güne kadar teşkilatımızın her kademesinde görev alan kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyor, bundan sonra görev alacak kardeşlerime ise sonsuz başarılar diliyorum. Teşkilatın her kademesinde görev alan, yapılan her seçimde canla başla çalışan Sinop’ta 1 Kasım seçimlerinde yüzde 57, 16 Nisan Halk Oylamasında yüzde 58 gibi başarılı bir sonuç alınmasında en büyük payı olan AK Parti Kadın Kolları Teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi. 

AK PARTİ KADINLARIMIZI HER ZAMAN ÖNEMSEDİ
AK Parti iktidarının kadınları her zaman önemsediğinin altını çizen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu kapsamda kadınların önünde bulunan tüm engelleri kaldırdıklarını söyledi. Yılmaz; “Bizde kongreler bayrak değişiminin yapıldığı yerlerdir. Bayrağı devralanlar, devir aldıklarından daha çok çalışarak bayrağı daha ileri taşıyacaklardır. AK Parti her zaman kadınlarımızı önemsedi toplumsal hayatta, sosyal hayatta, siyasi hayatta yer almaları için bütün engelleri bir bir kaldırdı. Geçmişe bakarsak çok önemli bir mesafe aldığımızı herkes görecektir. Kadınlarımız AK Parti Hükümeti’nde tüm alanlarda boy göstererek önemli başarılara da imza attılar. Ailemize kültürümüze milletimize değer katan ve tüm değerlerimizin temeli olan kadınlarımız, bizi 21.Yüz yılda hak ettiğimiz yere taşıyacaklardır. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır düsturu bizim kültürümüzün esasıdır” diye konuştu. 

TÜRKİYE’NİN BU GÜNÜ DÜNÜNDEN DAHA GÜÇLÜDÜR
Konuşmasında AK Parti iktidarının yaptığı yatırımlarla Türkiye’nin her geçen gün ilerlediğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin bu gününün dününden daha güçlü olduğunu söyledi. Yılmaz, “Şunu açıklıkla söylemek isterim ki bize emanet edilen Cumhuriyetin bugünü dünden daha güçlüdür yarın daha güçlü olacaktır. Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine hep birlikte taşıyacağız. AK Parti kadroları olarak, bu ana kadar milletimize her alanda çok büyük hizmetler verdik. Daha güzel bir geleceği verebilmek için takım ruhu içinde çalıştık. Ekonomimiz güçlendi, ihracatımız arttı. Yatırımlar aralıksız devam etti. Rekor seviyede istihdam artışı sağlandı. Sosyo-ekonomik göstergeler ciddi anlamda iyileşti. Halkımızın refahını yakından ilgilendiren eğitim, ulaşım, sağlık altyapı gibi pek çok alanda ilerlemeler sağlandı” dedi. 

AK PARTİ OLARAK 81 MİLYONA HİZMET VERDİK
AK Parti hizmet anlayışında halk hizmet hakka hizmettir düsturunun yer aldığını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu anlamda sadece kendilerine oy verenlere değil 81 milyon insana hizmet verdiklerini belirtti. Yılmaz; “AK Parti olarak sadece bize oy verenlere değil 81 Milyon her bireye hizmet verdik. Bunun çok açık bir göstergesi Iğdır’da vekilimiz yokken Iğdır’a havaalanı yaptık, Hakkari’de bir vekilimiz yok ama Hakkari’ye havaalanı yaptık. Bizde ayrı gayrı olmaz. Hizmet almak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak yeterlidir. Hatta onun ötesinde bu coğrafyanın mağdur mazlum ve masum insanları bu milletten umut bekliyorsa, hizmet bekliyorsa onu da veriyoruz, vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

AK PARTİ OLARAK EN BÜYÜK PAYI YATIRIMA AYIRIYORUZ
Yönetimlerde en çok pay neye ayrılıyorsa o alana önem verildiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti iktidarının milli eğitime verdiği önemi, yaptığı yatırımlarda en büyük payı milli eğitime ayırarak gösterdiğini söyledi. Yılmaz; “Türkiye’de bu dönemde iyi giden şeylerin birisi de eğitimdir. Bugün Türkiye’de ne başarı varsa arkasında eğitim var, ne eksiklik varsa onun da arkasında eğitim var. Eksiklerin giderilmesi de eğitimden geçmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak fırsat eşitliği vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizi iletişim becerisi yüksek, takım çalışmasına uyumlu gençler olmasını istiyoruz. Aile bütçesinde en çok payı neye ayırırsanız o alana önem veriyorsunuz demektir. Yönetimde de böyledir en çok payı nereye ayırırsanız oraya önem veriyorsunuz demektir. AK Parti yönetimi olarak en çok payı eğitime ayırıyoruz” dedi. 

GENEL BÜTÇEDEN EĞİTİME 134 MİLYAR TL AYRILDI
Türkiye'nin AK Parti iktidarları döneminde eğitim alanında önemli işlere imza attığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’de genel bütçeden eğitime 134 Milyar TL ayrıldığının altını çizdi. Yılmaz; “Türkiye'de, 2002 yılında eğitime genel bütçeden 10,4 milyar lira pay ayrılırken şimdi ise bu rakam 134 milyar. O zaman merkezi hükümetin yıllık bütçesinde eğitime ayrılan pay yüzde 10 iken şimdi yüzde 18'den fazla. Milli gelirden ise 2002 yılında eğitime ayrılan pay 2,9 şimdi 6,2. 

AVRUPA'DA MİLLİ GELİRDEN MİLLİ EĞİTİME EN FAZLA KAYNAK AYIRAN ÜLKE TÜRKİYE'DİR
Türkiye'nin geçmiş dönemlerde Avrupa'nın dörtte biri kadar eğitime pay ayırdığını dile getiren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şimdi ise Avrupa'da milli gelirden milli eğitime en fazla kaynak ayıran ülke olduğunu söyledi. Yılmaz; "Bugün Avrupa'da milli gelirden milli eğitime en fazla kaynak ayıran ülke Türkiye'dir. Dolayısıyla bu hükümet eğitime en çok önem veren hükümettir. Derslik sayılarımıza her gün yenisini ekliyoruz. 2002 yılında derslik sayımız 367 bin idi, şimdi 754 bine yükseldi. 2002 yılından bu yana 283 bin yeni derslik yaptık. Her ilin, ilçenin en görkemli binaları eğitim kurumları oluyor. İnşallah bundan sonra da kimlikli binaları ülkemize kazandırmaya ve evlatlarımıza da o binalarda hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından kongre seçimlerine gidildi. Mevcut Başkan Nurdan Tekin Altınkök’ün tek aday olarak girdiği kongrede, Altınkök yeniden başkanlığa seçildi. 
 
Editör: Vitrin Haber