Cumhur Ünal yaptığı açıklamada, “Bu haftaki ziyaretimizin genel nedeni 15 Temmuz’du. 15 Temmuzla ilgili başta il başkanlarımızın özverili duruşu sayesinde teşkilatlarımız demokrasilerine sahip çıktılar. Farklı siyasi görüşlerdeki arkadaşlarımız CHP’si olsun MHP’ si olsun hepsi o gün meydanlardaydı. Biz anladık ki Türkiye bir sınır ve millet bu sınırın dışında yaşayamaz. Gidecek başka bir Türkiye yok. Biz aynı ülkeyi sahiplenmeyi ön plana çıkarmamız gerekiyor siyaset ikinci planda kalmalı. Siyasetin hedefi ancak hizmet yarışı olmalı artık. Siyasette artık bir çita oluşturmalıyız. Anlamalıyız ki siyasetten önce vatan, millet, devlet geliyor. Allah bu ülkeye bir daha aynı şeyleri yaşatmasın” dedi. 

15 Temmuz’un tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten Ünal, “15 Temmuz’u gerçekleştirmek isteyenler amaçlarını gerçekleştiremedi. Biz onların pastasında bir dilimdik sömürülen bir ülke olarak. Onlar bizden alıyorlardı onlar bizden değimi yerindeyse çalıyorlardı. Biz Cumhurbaşkanımızın açtığı yoldan ve Türkiye’ye yaptığı yatırımlardan dolayı artık Türkiye mal satılan bir ülke olmaktan çıkarak artık mal satan bir ülke haline geldi. Artık Türkiye silahını, uçağını, helikopterini kendi üretmeye başladı. Tabi bu durumlar onlar tarafından kabul edilemez şeyler Türkiye nasıl bu hale geldi bizim pazarımıza nasıl atabilirdi ama attı. Ve bunun gibi birçok nedenlerde birleşince bir de FETÖ gibi içimize haince giren, eşimizi, dostumuzu, kardeşimizi kandıran uzaktan kumandalı bu yapı maalesef bizim karşımıza da çıktı. Dünyada da birçok yerde ülke de de böyle olaylarla karşılaşılıyor. Bizim ülkemizde de 15 Temmuz günü bu yapının da desteğiyle bir darbe girişimi gerçekleşti. Ama bu darbe girişimi bize şunu da göstermiş oldu, halkımız artık birbirine daha da kenetlendi. Japonya’daki insanların depreme alışması, ona göre tedbir alması gibi bizim de böyle insanlarla karşılaşmaya alışmamız lazım” diye konuştu. 

Cumhur Ünal şöyle devam etti: “En büyük sitemimizde kendi ülkelerinde bir operasyon, silahlı bir eylem olduğu zaman tüm dünyayı başlarına topluyorlar ancak Türkiye’de yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişiminin ardından maalesef tüm dünya sessiz kaldı. Belki bıyık altından güldüler belki hoşlarına gitti ama bugün burada olan bir şey onların başına da gelmeyecek diye bir şey yok. Onlar da aynı şeyleri yaşayabilirler. Etme bulma dünyası. O yüzden bu ülkeleri kınıyoruz. İsterdik ki onlar da bizim yanımızda olsun ama inanıyorum ki tarih onları utandıracaktır. Önemli olan bizim birlik ve beraberliğimizdir. “

Son olarak gündemde olan af konusundan bahseden İl Koordinatörü Cumhur Ünal şu sözlere yer verdi: “Geçmişte zaman zaman bu ülkede çıkan aflar olmuştur. Yakın zamanda bir af olsa dahi toplum vicdanını yaralamayacak derecede bir af olabilir ama onun haricinde daha üst düzey konula için Adalet Bakanlığımızın yaptığı açıklama daha sağlıklı ve doğru olur.”
 
Editör: Vitrin Haber