Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanlığı, 7. Şubesini Saraydüzü ilçesinde açtı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılış töreninde bir konuşma yapana Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle, dünyanın en büyük gençlik hareketi olan Ülkü Ocakları'nın Saraydüzü Temsilciliğinin hayırlı olmasını diledi. Karagülle; “Değerli başkanlarım, dava arkadaşlarım.
Bugün burada hayırlı bir iş için toplanmış bulunmaktayız. Birazdan son yarım asra damgasını vurmuş, dünyanın en büyük gençlik hareketi olan Ülkü Ocakları'nın Saraydüzü Temsilciliği'ni açacağız.
Uzun zamandır üzerinde çalışarak yoğun mesai harcadığımız bu kutsal dergahın açılış tarihi, aynı zamanda Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in 100. doğum gününe rastlamaktadır. 
Ülkü Ocakları bize Başbuğumuzdan bir emanettir. Bu emanete sahip çıkmak, onu korumak, kollamak, üzerine titremek, ülkücüyüm diyen her Müslüman Türkün asli bir vazifesidir” dedi. 

ALLAHIN RIZASINI KAZANMANIN YEGANE YOLU SİYASET DEĞİLDİR
Konuşmasında, kimi teşkilat mensuplarının siyaseti hayatlarının olmazsa olmazı haline dönüştürdüklerini belirten Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle, içinde bulundukları davanın en önemli unsurunun Allah rızası olduğunu ve Allahın rızasını kazanmanın yegane yolunun da siyaset olmadığını söyledi. Karagülle; “Kimi ülküdaşlarımız tek yolun siyaset olduğunu düşünmekte ve büyük bir yanılgı içine düşmektedir.
Halbuki bu vatana, bu millete, Ümmet-i Muhammed’e hayırlı bir birey yetiştirmekten daha hayırlı bir iş olabilir mi? 
Bugün Ülkü Ocakları sayesinde binlerce vatan evladı yetişmekte ve bu yetişen vatan evlatları yurdun dört bir tarafında Allah yolunda mücadele vermektedir. Bu ocakların kutsaliyeti de zaten buradan gelir.  
O yüzden hayat koşuşturmacası içerisinde, siyasi çekişmelerden öte, bir ülkücü için Ülkü Ocakları ayrı bir önem taşımaktadır” diye konuştu.

SARAYDÜZÜ İLÇESİNE, ÜLKÜCÜLÜK ADINA YAPILAN BU YATIRIM, MÜKEMMEL BİR İNANCIN GÖSTERGESİDİR
Saraydüzü ilçesine, ülkücülük adına yapılan böylesi bir yatırımın, mükemmel bir inancın, sağlam bir iradenin aynası olduğunun altını çizen Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle, Saraydüzü Ülkü Ocaklarının bir duruş, bir sesleniş olduğunu ifade etti. Karagülle; “Bizler Başbuğ'un emanetçileri olarak, Başbuğ'un ne kadar emaneti varsa ona sahip çıkmak için sabırla, dirayetle, duruşumuzu bozmadan, buradayız ve burayı terk etmeye de  hiç niyetimiz yok. 
Yaklaşık 2000 merkez nüfusu olan Saraydüzü ilçemize, ülkücülük adına böylesi bir yatırım, mükemmel bir inancın, sağlam bir iradenin aynasıdır. Bu anlamda; Saraydüzü Ülkü Ocakları bir sesleniştir. Saraydüzü Ülkü Ocakları bir duruştur. Saraydüzü Ülkü Ocakları yüksek bir imanın, duvarlaşmış,  kitaplaşmış kütüphaneleşmiş, bireyleşmiş bir halidir.

Saraydüzü Ülkü Ocakları bir sahipleniştir. Herkesin "Bitti,  bu ateş söndü" dediği anda alev alev parlayan bir yanardağdır.
"İşler iyi gitmiyor" deyip, alternatif çözümlerin üretildiği bir dönemde, "Çözüm burasıdır" demektir.
Bugün burada bulunan, davamıza iki eliyle sarılan bir avuç babayiğidi, Başbuğ'un emanetçilerini, Ülkücü Hareket unutmayacaktır. 
Bu babayiğitlerin başında, Milliyetçi Hareket Partisi Saraydüzü İlçe Başkanı Ferdi Canoğlu'na ayrıca teşekkür eder, bu ocaktan yetişen nesillerin sevabına mazhar olmasını Allahtan niyaz ederim. Bugün burada açacağımız ocağımız, Allahın izni ile sonsuza kadar sönmesin" dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından dualar eşliğinde Ülkü Ocakları Başkanlığı Saraydüzü İlçe Temsilciliği açılışı gerçekleştirildi. Tören sonrasında Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle tarafından Ülkü Ocakları Saraydüzü İlçe Başkanlığına Tunahan Taşkın atandı. 
 
Editör: Vitrin Haber