Durağan Belediyesi Gölet Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen “Milliyetçi Yarınlara Doğru Gençlik Şöleni”ne MHP İl Başkanı Ali Çakır, MHP Durağan İlçe Başkanı Osman Yıldırım, Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle, Ülkü Ocakları Durağan İlçe Başkanı Hakkı Keleş ile çok sayıda ülkücü katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Karagülle, üçüncüsünü düzenledikleri şölenin Milliyetçi Hareket Partisi kurucusu Alparslan Başbuğun doğumunun 100. Yılına denk gelmesi sebebiyle ayrı bir önem taşıdığını belirtti. Karagülle; “Cennet mekan Başbuğumuzun 100. Yıl dönümüne denk gelen bu kutlu gecede, hepinizin adına, Başbuğ Alparslan Türkeş beyefendiyi saygı ve hürmetlerimle anıyor, kendilerine Yüce Allahtan rahmet diliyorum.  Türk, sadece bir ırk adı değil, aynı zamanda kadim bir kültürün adıdır. Bu kültür içerisinde töresini, felsefesini, değerler silsilesini barındıran yüce bir kavramdır.
Tarih, bir toplumda kültür oluşturup şuur uyandırmadıysa, o topluluğa millet denilemez. Türk adı, içerisinde merhameti, adaleti, doğruluğu, paylaşmayı, güveni, aklı ve en önemlisi cesareti temsil eder. Düşmana boyun eğmeyenlerin, esir olmayan özgür ruhların adıdır Türk.

Türklüğün taşıdığı anlam o kadar yücedir ki, bu anlamın idrakından yoksun olanlar her türlü ihanete açık zavallılardır.
 Çünkü onlar, Devletin, Milletin, Ezanın ve Bayrağın kıymetini bilmezler. Oysa binlerce yıllık tarihi olan Türk Milleti, tarihinin verdiği şuurla 2 bin 300 yıldır kesintisiz devlet sahibi olan emsalsiz bir millettir. Türk Devletimizin son şekli ise Anadolu coğrafyası üzerine kurulu Türkiye Cumhuriyetidir” dedi. 

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİ BİTİRMEDEN, BU DEVLETİ YIKAMAZLAR
Konuşmasında, emperyalist güçler tarafından Türkiye üzerinde Bizans oyunları oynandığını belirten Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Karagülle, bu dış güçlerin Türk milliyetçilerini bitirmeden, bu devleti yıkamayacaklarını söyledi. Karagülle; “Türk milletinin, yaklaşık bin yıldır İslam'ın yükselen kılıcı olması sebebiyle, haçlı artıklarının devletimiz üzerindeki bizans oyunları her zaman sürmekte, ülkemiz emperyalist kuşatmaların hedefi olmaktadır. Eğer ki tarih tekerrür ediyorsa, yaşanan olaylardan tecrübe çıkartılmamış demektir. 
Dünyada Türklük ne ise, ki nasıldır? Öksüz, yalnız ötelenmiş. Türkiye’de de Türk Milliyetçisi olmak öyledir. Nasıl ki dünyada milletimize yahut devletimize olan saldırılar, oyunlar vs. bitmiyor ise Türkiye’de de Türk milliyetçilerine karşı benzer tutumlar asla bitmeyecektir.
Türk milliyetçiliğini günümüze kadar besleyip, onu yaşatan Ülkücü hareket karşısında da negatif algı yönetimleri, kumpaslar, tuzaklar son bulmayacaktır. Çünkü bu hareket, Türk Devletinin kurucu felsefesi olan Türk Milliyetçiliğini temsil etmektedir.

İçte ve dışta ne kadar Türk Devleti düşmanı varsa bunlar aynı zamanda bu milletin çekirdek kadrosu Ülkücü Hareketi de kendilerine düşman bellemişlerdir ve bu bir gerçektir ki, Ülkücü Hareketi yıpratmadan, teşkilatları bölmeden, Türk milliyetçilerini bitirmeden, bu devleti yıkamazlar” diye konuştu.

BU MİLLETİN HER FERDİ, TARİHİNE VE TÖRESİNE SIKI SIKIYA BAĞLI OLMAK ZORUNDADIR
Ülkeye sahip çıkmanın en önemli unsurunun törelere sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Karagülle, bu anlamda tüm vatandaşların tarihine ve töresine sıkı sıkıya bağlı olmaları gerektiğini ifade etti. Karagülle; “Bizleri, teşkilatları, hareketin başlangıç yıllarından beri koruyan, yaşatan, yarım asırdır onca zulme karşı ayakta tutan en önemli anlayış töremizdir.
Bu anlamda bu milletin her ferdi, tarihine ve töresine sıkı sıkıya bağlı olmak zorundadır. Çünkü bugün Türk devleti yaşıyorsa, bu 2 bin 300 yıllık töresi sebebiyledir. Bu anlayışa paralel olarak; Eğer ki teşkilatlarımız, her türlü siyasi algı operasyonlarına, darbelere, siyasi hamlelere rağmen varlığını yarım asırdır devam ettiriyorsa, bu başarı, törenin bizde ki karşılığı olan teşkilat disiplini sayesindedir.
Ülkü Ocakları mensupları olarak bizler, Türk töresini ve teşkilat disiplinini bozmadan yaşatmaya kararlıyız. Bunu yaşatırken kırıcı, incitici davranışlardan kaçınarak, Ülkücü duruşun gereği olan yüksek ahlak kurallarımızı ezmeden, siyasetin etik dili dışına çıkmadan nizam almalı, çalışmalarımızla, faaliyetlerimizle, beyefendiliğimizle, irademizle ve imanımızla gündem oluşturmalıyız” dedi. 

KIZILELMA RUHU İLE HAREKET EDİP ÇALIŞMALARIMIZA HIZ VERMELİYİZ
Tüm ülkücülerin, Türk milliyetçiliğinin en önemli simgelerinden bir tanesi olan Kızılelma ruhu ile hareket ederek çalışmalarına hız vermeleri gerektiğinin altını çizen Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Karagülle konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Kuruluşunun 1. yılında mükemmel bir disiplin ve çalışma azmi ile faaliyetlerini sürdüren Ülkü Ocakları Durağan İlçe Başkanımız Hakkı Keleş beyefendiye ve yönetimine, bizlerden desteğini esirgemeyen, her zaman teşkilatımızın yanında olan Milliyetçi Hareket Partisi Durağan İlçe Başkanımız Osman Yıldırım beyefendiye ve yönetimine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
Milliyetçi yarınlara doğru ilerlerken Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi olan Türk milliyetçiliği ideolojisini koruyan ve yaşatan Ülkü Ocakları'nın değeri, bu memleket için günden güne daha da önem arz etmektedir. 
Buradan yüce gönüllü tüm Ülküdaşlarıma sesleniyorum. En kötü şartlarda dahi varlığını devam ettiren Ülkü Ocakları adına yapacağımız çalışmalar, milletimiz adına büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden bu teşkilatların yol başçılığını yapan bir avuç serdengeçtiye  yorulmak, dinlenmek, ara vermek, kenara çekilmek yahut gevşemek haramdır. 
Kızılelma ruhu ile hareket edip çalışmalarımıza ivmeli bir şekilde hız vermek zorundayız. Eğer ki yarınımız bugün ile aynı ise kayıptayız demektir. Bu azmi bugüne kadar gösteren teşkilatlarımıza, tekraren teşekkür eder, bundan sonra yapacakları çalışmalarda ise kolaylıklar dilerim. Allah yar ve yardımcınız olsun. Ne mutlu Türküm diyene”
Yapılan konuşmanın ardından Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Seyhan Sürmeli salonda bulunanlara eşsiz bir müzik ziyafeti sundu.