TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Mehmet ERSOY TBMM'nin yasama yılının açılması ile genel kurul gündemine alınması planlanan Suriye ve Irak Tezkeresi hakkında tv kanallarında değerlendirmelerde bulundu. Dört kanala birden konuşan ERSOY konu ile ilgili olarak:

"Kimseye savaş ilan ediyor değiliz, hiçbir ülke askerini ülkemize davet ediyor değiliz. Gerektiğinde bunu da yapabilirsin diye hükümetimize yetki veriyor ve süreçte rahat hareket edebilmesi için elini güçlendiriyoruz" dedi.

ERSOY ayrıca değerlendirmesinde şunları kaydetti:

"....Bugün Yasama Yılını açan Meclisimizde yarın görüşülecek olan Tezkere ile ilgili düşüncelerimi canlı yayın konuğu olduğum A Haber, TRT Haber, Ülke Tv ve TV Net haber kanallarında açıkladım. Kendi ülkelerinde kendi halklarına karşı, ayrımcı, mezhepçi, baskıcı ve yok edici politikalarla meşruiyetlerini ve otoritelerini kaybeden Esed ve Maliki yönetimlerinin yol açtığı otorite boşluğundan faydalanan IŞID ve diğer terör örgütlerinin halklarına uyguladığı katliamın faturasını her geçen gün daha ağır şekilde ülkemiz ödemektedir.

Bizim, tarihi kültürel ve akrabalık bağlarımız ve komşuluk hukukumuz içinde ölümden ve tecavüzlerden kaçan insanlara kucak açmaktan başka seçeneğimiz yoktur. Ancak ülkemiz için bir dış ve iç tehdit haline gelen bu durum da sürdürülebilir değildir.

Bu itibarla bölgedeki kaosun ve otorite boşluğunun gerekirse yerinde giderilmesi için BM Karaları ve uluslararası hukuk kuralları dikkate alınarak yapılacak bir müdahalede ülkemizin en fazla zarar gören bölge ülkesi olarak öncü ve lider bir rol üstlenmesi gereklidir ve önemlidir. TBMM bu belanın def edilmesi için gereken her türlü adımı atmak, ülkemizin menfaatlerini korumak için her türlü önlemi almaya hükümetimize yetki verecektir. Kimseye savaş ilan ediyor değiliz, hiçbir ülke askerini ülkemize davet ediyor değiliz. Gerektiğinde bunu da yapabilirsin diye hükümetimize yetki veriyor ve süreçte rahat hareket edebilmesi için elini güçlendiriyoruz. Hükümetimize güveniyor, ne gerekiyorsa onu yap diyoruz. Tezkerenin özü budur. Hayırlı Olsun…"

TIKLA İZLE VİDEO