Sinop'ta Sivil Toplum Kuruluşları (STK), AK Parti adaylarını belirlemek için sandığa gitti. 

AK Parti milletvekili aday adaylarını STK’lara sordu. AK Parti; dün Sinop’ta vakıf, dernek, meslek kuruluşları dahil olmak üzere bütün STK’larda görev yapan yönetim kurulu üyelerini, milletvekili adaylarını belirlemek için sandığa çağırdı. 

AK Parti 7 Haziran genel seçimleri öncesi aday belirleme çalışmalarında son safhaya geldi. 7 Nisan'da açıklanacak olan adayların belirlenmesi için STK'lardan görüş alındı. 13 aday adayının arasından 2 adayın belirlenmesi yönünde genel merkezin çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen uygulama kapsamında Sinop'ta ki bir çok STK'nin temsilcisi oy kullandı. 11.00 de başlayıp 17.00 ye kadar süren oy kullanma işlemi sırasında aday adaylarının bir çoğuda parti binasında bulundu. Adaş adayları oy kullanacak STK temsilcilerini akşam saatlerine kadar kapıda karşıladı. Toplam 4 sandıkta oy kullanma işlemi gerçekleştirilirken, yüzlerce STK üyesi oy kullanmak için gün boyunca parti binasına akın etti. Kullanılan oylar akşam saatlerinde mühürlenen çuvallarla AK Parti Genel Merkezi'ne gönderildi. 

AK Parti Sinop İl Teşkilatı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Ahmet Soysal, alınan prensip kararı doğrultusunda uygulamanın Sinop ile birlikte 81 ilde de gerçekleştirileceğini söyledi.






Editör: Vitrin Haber