İYİ Parti Sinop İl Başkanlığı, Merkez İlçe Teşkilatı, ilçe başkanları ve teşkilat üyeleri ile SKY Restautrantta düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda konuşan ve tüm katılımcılara teşekkür eden İl Başkanı Ceyhan Demir, Sinop’ ta, Dikmen ve Saraydüzü ilçeleri hariç, il ve ilçe kongrelerini yaparak teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. İki ilçede de görevlendirme yapıldığını hatırlatan Demir, en kısa zamanda bu ilçelerde de teşkilatları kuracaklarını dile getirdi.

2002 seçimlerinin milletin yolsuzluk-yasaklar- ve yoksulluk olarak tanımladığı, toplumsal sorunlarından çıkma arayışı olduğunu belirten Demir sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu beklentiler AKP’yi iktidar yapmıştır. AKP yolsuzlukla mücadele yaptı mı? Yasakları kaldırdı mı? Yoksullukla mücadele edip, milletimizin her bir ferdinin refahını artırdı mı? Sorularının cevabını sizlere ve milletimize bırakıyorum. Artık AKP, politikalarını milli iradeye dayanmayan ittifaklar ile üretmekte, 16 Nisan referandumu ile toplumsal desteğin yetmediği yerde, yargıçların tamamladığı, milli iradeden yargıç iradesine geçildiği, demokrasinin tehdit altında olduğu, iktidarın hukukunun her şeyin üstünde olduğu bir siyasal hayata geçiş yapmıştır. açıkça görülmektedir ki, toplam siyaset açmazdadır. Türkiye yorgundur, millet yorgundur, devlet yıpranmıştır. kamu düzeni çözülmektedir. Sosyal iklimin değişmesinden başka hiç bir sağlıklı yol kalmamıştır"

AK Parti iktidarının devamı halinde devletin tasarruf edemeyeceğini, üretim ekonomisine de dönemeyeceğini ileri süren Demir; “İktidarın uyguladığı özelleştirme politikaları ne yazık ki önce yandaşları zengin etme, sonra özelleştirme adı altında varlıkları tasfiye etmeye dönüşmüştür. Şimdi sıra şeker fabrikalarına geldi. Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hoca; 2003 yılında katıldığı bir televizyon programında ;niçin şeker fabrikaları özelleştiriliyor? Çünkü tatlandırıcı fabrikalarına izin verdiler. bu tatlandırıcı fabrikaları Türkiye’nin şeker ihtiyacının 4’ te 1’ini karşılıyor. IMF diyor ki ,siz fazla pancar ekiyorsunuz. pancar ekmeyin. kota koyun. İşte bu gün yapılan budur. Sayın Başbakan bu fabrikalar 5 yıl süreyle üretime devam edecek diyor.5 yıl sonra ne olacak? Apar topar NBŞ( Nişasta bazlı şeker) de kotayı  yüzde 5 indirdiler. Milletin gazı alındıktan sonra yükseltilmeyeceğinin garantisi var mı? Hadi fabrikalarda çalışan işçileri gözden çıkardınız, pancar çiftçisini, hayvancılığı, esnafı gözden çıkardınız, NBŞ ile milletin zehirlenmesine nasıl göz yumacaksınız? Ülke iflas mı etti? Fabrikaları satmaktan başka çareniz kalmadı mı? Yoksa üst akıl sizden Türk çiftçisi yerine Carvell’mi tercih etmenizi istiyor?” dedi.

ZENGİN, ADİL, ÖZGÜR, MUTLU BİR TÜRKİYE HAYALİMİZ VAR 
Hukuktan ekonomiye, eğitimden sağlığa, tarımdan hayvancılığa, dış politikaya kadar bir çok konunun sorunlu olduğuna dikkat çeken Demir;  "Genel başkanımız sayın Meral Akşener’ in dediği gibi, bu yolun taşlarını sadece cesurlar döşer. İYİ Parti olarak zengin, adil, özgür, mutlu bir Türkiye hayalimiz var. Bunu gerçekleştirecek gücümüzde var. Yeni bir siyasal hareketle, iyi bir siyasal hareketle, İYİ Parti ile Türkiye kucaklaşmasını başlattık. Allah vatana, millete, insanlığa hayırlı etsin” diye konuştu.

Demir, İYİ Parti iktidarında; milli birlik ve kardeşliğin sağlanacağını, kuvvetler ayrılığı ve parlamenter demokratik sisteme geçileceğini, tüketim ekonomisinden öngörülebilir üretim ekonomisine geçileceğini kaydetti.

Parti devletinden milletin devletine dönüleceğini, saygın ve etkin bir dış politika uygulanacağını dile getiren Ceyhan Demir, devletin temel niteliklerinin, adalet, liyakat ve hukuk olacağını belirtti.

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir sözlerini şöyle tamamladı; "Bu millet Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmayacak. Cumhuriyetten ve Cumhuriyet değerlerinden vazgeçmeyecek, üniter yapıdan, parlamenter demokrasiden taviz vermeyeceğiz. Türkiye  iyi olacak”


 
Editör: Vitrin Haber