Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak; "Sinop’un kültürel, sosyal, ekonomik ve doğal zenginlikleri İstanbul’da yaşayan yaklaşık 366 bin Sinoplu hemşerimiz ve Türkiye’nin hatta dünyanın her köşesinden milyonlarca insan ile buluşacak!” dedi. 

AK Parti Sinop İl Başkanı ve aynı zamanda Sinopspor Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Tokmak, son dönemlerde başarılı performansı ile yıldızı parlayan Sinopspor Kulübü standının da yer aldığı 11-14 Aralık Feshane Sinop Tanıtım Günleri'ne katılmak üzere gittiği İstanbul’da Vitrinhaber'e konuştu. 

Sinop'ta bir çok yatırıma imza atıldığını kaydeden Cengiz Tokmak, "İktidarımız, 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın' anlayışı ile hizmet vermeye devam ederken, güzel şehrimiz Sinop’un ve Sinoplu’nun hak ettiği muhasır medeniyet seviyesine ulaşabilmesi için son 12 yıl içerisinde 4.8 Milyar (4.8 Katrilyon) TL’yi aşkın maddi karşılığı olan hizmete imza attı. Göreve geldiğim 2009 yılından bu yana yaklaşık 5.5 yıldır ulaşım, sağlık, eğitim, kültür ve turizm gibi sayısız alanda ilimize yapılan yatırımları kanalize eden mekanizmanın bir parçası olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Her şeyden önce bir Sinop sevdalısı, bir Sinop evladı olarak vizyonumuzdaki bu büyük değişime, tamamlanan her bir projeyle binlerce kez şükür ediyorum” dedi.

Sinop artık kolay ulaşılabilen bir il
Sinop'un ulaşım sorunun artık ortadan kalktığını dile getiren Cengiz Tokmak sözlerini şöyle sürdürdü; "Birkaç yıl öncesine kadar Sinop’a ulaşmak için ya korkulu rüyamız olan Kanlıçay’ın keskin virajlarından ya da Ilgaz’ın karlı ve bozuk yollarından geçmek zorunda olduğumuzu hemen hepimiz hatırlarız. Hükumetimizin ve hatta Cumhuriyet tarihimizin en büyük ulaşım çalışmaları ile sahil ve iç kesimlerle olan karayolu bağlantımız güvenli ve konforlu hale gelirken, havayolu taşımacılığı da yeniden aktive edilip, kapasitesi arttırıldı. Sinop artık Türkiye’nin ve dünyanın her bir yanından kolaylıkla ulaşılabilecek bir şehir statüsüne yükseldi. Bacasız sanayi olarak nitelendirdiğimiz Turizmin alt yapısı ile ilgili temel sorunları aşıldı. Turizm rüzgarının şehrimizde de hissedilir noktaya ulaşması için geriye bir tek ilimizin layığı ile tanıtılması kaldı" 

Sinop İstanbul'a geldi
Konuşmasında “ Feshane Sinop Tanıtım Günleri”nin önemine de değinen Cengiz Tokmak, "Geçtiğimiz günlerde ülkemizin Kasım ayı ihracat rakamları hepinizin malumu Sinop'tan açıklandı. Bu vesileyle de Türkiye ve dünyaya adını bir kez daha duyuran ilimizin tanıtımı için bu yıl ilki düzenlenen 'Geleneksel Feshane Sinop Tanıtım Günleri', Sinop’umuzun öne çıkan doğal, tarihi ve kültürel turizm potansiyelini, sağlıklı ve bol çeşitli mutfak kültürünü, yöresel değerlerini, sahip olduğumuz önemli marka ve ticari ürünlerimizi, kısacası Sinop’u farklı kılan tüm zenginliklerimizi ulusal alanda tanıtmak açısından oldukça büyük önem arz eden bir önemli platformdur. İstanbul’da yaşayan yaklaşık 366 bin Sinoplu hemşerimiz ve Türkiye’nin hatta dünyanın her köşesinden milyonlarca insan ile Sinop’u buluşturup kucaklaşacağımız, görüp tattıkları Sinop değerlerini yerinde yaşamak için şehrimizi ziyarete teşvik edeceğimiz Sinop Tanıtım Günlerimizin en iyi şekilde değerlendirileceğine ve Sinop’un bir cazibe merkezi haline gelmesinde direkt katkı sağlayacağına inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle bu dev organizasyonda emeği geçen Başta Sinop Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger olmak üzere tüm Sinoplu hemşerilerime teşekkür ediyor, Feshane Sinop Tanıtım Günlerinde buluşmak üzere bu vesile ile saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum" diye konuştu. 

Haber: Buket Gül

Editör: Vitrin Haber