CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’un dünyada, Türkiye'de ve Karadeniz Bölgesi'nde doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve insanıyla çok özel bir yere sahip olduğunu belirterek, iktidar ve muhalefet milletvekillerini Sinop’un güzelliklerini görmeleri için davette bulundu.  Karadeniz; “Sinop'un cennete benzeyen yemyeşil doğasını, masmavi denizini gelip görmenizi isterim. Benim güzel memleketimde yeşilin her tonu vardır. İlimizin dört bir tarafı doğal kumsallarıyla, yaylalarıyla eşsiz güzelliğe sahiptir. Sinop'umuza siz değerli bütün milletvekillerimizi davet ediyorum. Gelin, masraflar benden. Belki yarısını da Nazım ağabey karşılar, ne yapalım” diye konuştu. 

SİNOP, TURİZM GÜZELLİKLERİNİN KARŞILIĞINI DEVLETTEN ALAMIYOR
Sinop’un doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, tüm bu güzelliklere rağmen ilin devletten yeterli desteği alamadığını söyledi. Karadeniz; “Sinop'umuzun ilçelerini gezelim. Gelin bir balık yiyelim. Yanında ne içmek isterseniz o artık size ait. Bizim tersanenin suyunu içen bir daha Sinop'tan ayrılamaz. Sabahattin Ali'nin hapis yattığı tarihî cezaevini gelin beraber ziyaret edelim. Sinop Kalesi'ni, Boyabat Kalesi'ni, Paşa Tabyalarını gezelim. Tarihin gözleriniz önünde bir kez daha canlandığını hep beraber göreceksiniz. Türkeli ve Dikmen'in yaylarını, Ayancık'ta Akgöl ve İnaltı Mağaralarını, Erfelek'te eşsiz şelaleleri görmenizi yürekten isterim. Dünyada kendiliğinden oluşan, Türkiye'nin tek fiyordu Hamsilos âdeta cennetin dünyadaki köşesidir. Büyük şehirlerin kaosundan kurtulmak istiyorsanız sakin şehir Cittaslow Gerze'mize uğrayın, misafirimiz olun, mantımızı yiyin. Saraydüzü'nde ve Durağan'da doğanın bütün zenginlikleriyle gelin, kucaklaşın. Türkiye'nin en mutlu şehri Sinop'un hedefi turizm, kültür ve eğitimin başkenti olmaktır çünkü sahip olduğumuz potansiyeli çok iyi biliyoruz. Eşsiz bir doğamız var, tarihî zenginliklerimiz var fakat Sinop başta turizm olmak üzere bu zenginliklerin karşılığını devletten maalesef alamıyor. Yatırım yapılmıyor, yatırım diye nükleer santral yapmaya kalkıyorlar, sormuyorlar. Hiç Sinoplulara sordunuz mu "Nükleer santral istiyor musunuz?" diye? Size bu nükleer santrali kurdurmayacağız. Bu doğa zenginliklerinin ortasına bir hançer gibi saplanacak nükleer santrali Sinop kesinlikle istemiyor” dedi. 

YOL VE İŞSİZLİK EN BÜYÜK SORUNUMUZ
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, yol sorunu ve genç işsizlik sorununu gündeme getirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Yolları perişan köylerimiz var, köylerimizin yolları savaştan çıkmış gibi darmadağın. Kimi köylerimizde mahalleler bile asfaltlanırken o mahalleye komşu köylerimizin yollarına dokunulmamış, çivi dahi çakılmıyor, köylerimize haksızlık yapılıyor. Sinop-Ayancık-Türkeli yolu vatandaşlarımız için tam bir çile yolu hâline geldi. Her dönem bir söz veriliyor ama söz bir türlü yerine ne hikmetse getirilmiyor. Şimdi de söz verildi, takipçisi olacağız, yaparlarsa teşekkür etmeyi de biliriz. 
Sinop'ta gençlerimizin çoğu işsiz, iş bulamadıklarından gençlerimizin umutları sönüyor. Evlatları iş bulamadığı için anne ve babalarının gözlerinin önünde mum gibi sönüp gidiyorlar. Hangi görüşe sahip olursanız olun, Sinop için bir tane çivi çakın, yatırım yapın, annelerin, babaların duasını alın, ben de Allah razı olsun demeyi çok iyi bilirim.

AK Parti iktidarında ne Sinop için ne Türkiye için ortaya konmuş bir ekonomik kalkınma planı dahi yok, ne stratejiniz var ne de modeliniz. Üretimi bitirdiniz, turizmi bitirdiniz, ekonomi çöktü; adalet yok, hak yok, hukuk yok; eğitimde gelinen nokta cihat ve şeriat. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bırakın devrimlerini, ismi bile sizi rahatsız etmeye başladı. Her gün gencecik asker ve polislerimiz şehit oluyor, öğretmenlerimizi teröre kurban veriyoruz.  Ey iktidar milletvekilleri, ellerinizi vicdanınıza koyun, bir kez daha düşünün, bu ülke böyle yönetilmeyi hak etmiyor.”