Erbakan Vakfı Sinop’ta teşkilatlanma çalışmalarına hız verdi. İlçe teşkilatlarının kurulması ve üye sayısının artırılması adına çalışma başlatan Erbakan Vakfı Sinop İl Temsilciliği, yürütülen çalışmalarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Sinop öğretmen evinde Erbakan Vakfı Karadeniz Bölge Temsilcisi Fatih Karahasan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Erbakan Vakfı Sinop İl Temsilcisi İsmail Teziç, Sinop’un 9 ilçesinde Erbakan Vakfını teşkilatlandıracaklarını söyledi. Teziç; “Sinop’ta teşkilatlanma çalışmalarımıza hız veriyoruz. Sinop’umuzun 9 ilçesinde Erbakan vakfını teşkilatlandıracağız. Erbakan Vakfının ve milli görüşün olması gerektiği noktaya gelmesi için durmaksızın mücadele edeceğiz” dedi. 

SİNOP’UN 200 BİNİ AŞKIN NÜFUSUNUN TAMAMINA ULAŞACAĞIZ
Erbakan Vakfı Sinop İl Temsilciliği olarak Sinop’un tamamına ulaşmayı planladıklarını belirten Erbakan Vakfı Sinop İl Temsilcisi İsmail Teziç, bunun için çalışmalara başladıklarını söyledi. Teziç; “Erbakan hoca ne yaptıysa Erbakan Vakfı da onu yapacak. Erbakan hoca hayatı boyunca Müslümanların kamil manada temsil edildiği, Müslümanca bir düzenin olması için mücadele etti. Bunun sağlanabilmesi için sadece Türkiye’de çalışmadı. Nerede bir Müslüman varsa oraya milli görüşü taşıma gayreti içerisinde çalıştı. Biz de inşallah Sinop’un 200 bini aşkın nüfusunun tamamına ulaşacağız. Bunu ilçelerimize ilçe başkanlıkları kurarak, ilçe yönetim kurullarını oluşturarak, köy ve mahalle temsilciliklerini oluşturarak başaracağız. Bu kapsamda genel merkezimiz bizlere kısa vadede bire hedef koydu. 9 ilçede başkanlıkların ve yönetimlerinin oluşturulması akabinde ise 2 bin adet üye yapılması yönünde hedef konuldu. Bizde bu hedefi hep birlikte sağlayacağız. Bu anlamda bugün Vakfımızın bölge temsilcisi Fatih Karaaslan beyefendi bizlerle. Onunda katılımıyla düzenleyeceğimiz toplantıda, teşkilatlanma çalışmalarımızın sağlıklı ve hızlı bir şekilde yürütülebilmesi adına çeşitli istişareler yapacağız. Yine çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek teşkilatlanma çalışmalarına hız kazandıracağız” diye konuştu.

SİNOP BİZİM İÇİN AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR
Toplantıda daha sonra söz alan Erbakan Vakfı Karadeniz Bölge Temsilcisi Fatih Karahasan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın aslen Sinoplu olması dolayısıyla Sinop’un kendileri için ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Karahasan; “Genel merkezimiz nezdinde teşkilatlanmaların sağlanması, ortaya konulan üye hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi için bir çalışma süreci başlattık. Bu çalışmalar kapsamında bugün Sinop’tayız. Burada da neler yapabiliriz, teşkilatlanmayı nasıl sağlayabiliriz, bunlarla ilgili çalışmalar yapacağız. Biliyorsunuz Erbakan Hocamız; 29 Ekim 1926 yılında Sinop'ta doğdu. Bu anlamıyla Sinop’un bizler için ayrı bir yeri ve önemi var” dedi. 

ERBAKAN VAKFI ÇOK YÖNLÜ VE ÇOK AMAÇLI BİR VAKIFTIR
Erbakan vakfının Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vasiyeti üzerine kurulmuş bir vakıf olduğunu belirten Erbakan Vakfı Karadeniz Bölge Temsilcisi Fatih Karahasan, vakfın çok yönlü ve çok amaçlı bir vakıf olduğunu ifade etti. Karahasan; “Vakfımız Erbakan hocamız ne yaptıysa onu yapacaktır. Bu yüzden de çok yönlü ve çok amaçlı bir vakıftır. Bu vakıf milli görüşün ve Erbakan hocamızın tarihteki hak ettiği yeri almasını ve anılmasını sağlayacaktır. 
Hayatını milletine adayan bir liderin fikirlerinin ve manevi şahsının yaşatılması bu milletinde ona bir borcudur ve bu öncülüğü de Erbakan vakfımız yapacaktır” diye konuştu.

AMACIMIZ MİLLİ GÖRÜŞ PROJELERİNİN UYGULANMASINI VE UYGULATILMASINI SAĞLAMAK
Konuşmasında Erbakan vakfının görev ve amaçlarından bahseden Erbakan Vakfı Karadeniz Bölge Temsilcisi Fatih Karahasan, vakfın asıl amacının Milli görüş projelerinin uygulanmasını ve uygulatılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Karahasan; “Erbakan vakfımızın görevi; milli görüşün temel esaslarının korunması ve güncellenerek yeniden milletimizle buluşturulmasıdır. Bu yolda gereken ilmi ve akademik çalışmaları yapmak ve bu çalışmaları insanların her kesimine ulaştırmaktır. Asıl amaç; Milli görüş projelerinin uygulanmasını ve uygulatılmasını sağlamaktır. Erbakan Hocamızın ismini, davasını ve temel zihniyetini yeni nesillere aktarmaktır. Şube ve temsilcilikler ile bu çalışmaları en ücra köşelere ulaştırmaktır. Ankara’da Erbakan müzesinin yapılmasıdır. Ölüm doğum yıldönümlerinde anılmasını sağlamaktır. Konferanslar düzenlemek, yayınlar (kitap-dergi, broşür) hazırlamaktır. Dünya Genelinde canıyla, başıyla cihat etmiş insanlara uluslararası ödüller vermektir. Kendi Müfredatıyla eğitim veren Necmettin Erbakan Üniversitesinin kurulmasını sağlamaktır. Milli Görüş enstitüsünün kurulmasını sağlamaktır. 

Erbakan Vakfı milletimizin, İslam Aleminin ve tüm insanlığın kurtuluşu için kurulmuş bir "İlmi Çalışma ve Tebliğ" vakfıdır. Vakfımız Hocamız gibi bütün hayatını cihada adamış bir şahsiyetin adını taşıyan bir vakıf olarak elbette ki bir cihat kuruluşudur. Şemsı Tebrizi'nin "Hak yolunda yürümek akıl işi değil yürek işidir" sözü hep rehberimiz olacaktır. 

Erbakan hocamız;  Yorulmayan bir lider, manevi bir lider, sabırlı bir lider, siyasi bir lider, azimli, kararlı bir lider, hedefe kilitlenmiş füze gibi bir liderdi.  
Kısacası örnek bir liderdi. Bu yüzden Sinop’tayız ve hocamızın Sinoplu olması sebebiyle Sinop'a ayrı bir önem ve değer veriyoruz” dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber