TBMM ilginç bir protestoya ev sahipliği yaptı.  CHP'li Kamer Genç'in  meclis kürsüsünde konuşma yaptığı sırada aslen Sinoplu olan AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal arkasını dönerek Genc'i protesto etti. Meclis Başkanı Meral Akşener, duruma müdahale etmesini isteyenlere "Oğlumun haricinde kimsenin oturuşuna kalkışına karışmadım" yanıtı verdi.

Geçen hafta mecliste görüşülen Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, CHP 'nin talebi üzerine usul tartışmasına açıldı.

CHP adına Tunceli Milletvekili Kamer Genç söz aldığı sırada AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, oturduğu koltuğu ters çevirip arkasını dönerek 'Basın özeti' kitapçığını okumaya başladı. Kamer Genç'in konuşması bitince kürsüye AK Parti Grup Başkanvekili Nuretin Canikli çıktığında ise Ünal kitapçığı okumaya bırakıp koltuğunu tekrar eski haline getirdi.

CHP'li milletvekilleri, AK Parti İstanbul Millletvekili Şirin Ünal'ın, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in konuşması sırasında arkasını dönmesine tepki göstererek olayı TBMM Başkanvekili Meral Akşener'e iletti.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener ise CHP'lilere, "Oğlumun dışında bugüne kadar kimsenin oturuşuna kalkışına karışmadım. O da küçükken nasıl medeni olunacağını anlattığım çerçevede bir anne olarak ona karıştım, gerisine karışmıyorum" diyerek cevap verdi. 


Editör: Vitrin Haber