9 Ocak Pazartesi günü Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeleri başlayacak olan anayasa değişikliği için adeta alarma geçen CHP, il başkanları, bugün Parti Meclisi üyeleri ve 9 Ocak pazartesi günü de CHP Grubunu toplayarak stratejini belirleyecek. 
Toplantılar için Ankara’ya gelen CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile TBMM’deki makamında bir araya geldi. Karadeniz ve Ayhan, CHP olarak rejim değişikliğine karşı Türk halkının gerekli cevabı vereceğine inandıklarını ama öncesinde TBMM’de rejim değişikliğine yol açacak bu teklife karşı duracaklarını ifade ettiler.

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, “Bir rejim değişikliği olan bu teklif dayatmasına karşı mücadelemiz komisyonda olduğu gibi Meclis Genel Kurulunda da devam edecek. Halkımızla beraber Türkiye’nin başına örülen bu tehlike için mücadelemizi sürdüreceğiz. Ulusal Kurtuluş Savaşı ile, Atatürk devrimleri ile kazanılmış cumhuriyetine, şehitler pahasına korunmuş olan ulus bütünlüğümüze, demokrasimize, bu değerlere ve ilkelere bağlı her partiye oy vermiş milyonlar adına sahip çıkıyoruz. Cumhuriyetin, meclisin ve demokrasinin yok edilmesine ‘hayır’ diyeceğiz. Buna bizim gibi ‘hayır’ diyecek olan vicdanlı, vatansever MHP’li ve AKP’li milletvekili birçok vekili var” diye konuştu.

CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan da, rejim değişikliği yapılmasına karşı yapılan mücadelenin sadece bir parti mücadelesi olarak değerlendirilemeyeceğini, demokrasiye, Cumhuriyete inananların vatanseverlik mücadelesi olduğunu ifade etti. Ayhan, “Bombaların patladığı, şehit cenazelerinin geldiği, masum vatandaşlarımızın katledildiği, en büyük ekonomik krizlerin yaşandığı bir dönemde ‘başkanlık’ diye baskı kurmalarının nedeni rejim değişikliğini dayatmak. Bunu halkımıza anlatıyoruz, anlatacağız” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber