CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nun yayınlanmasının ardından Sinop’taki Sarı Saltuk Anadolu Lisesi ile Sinop Anadolu Lisesi’nin “Nitelikli Okul” kapsamına alınmamasının Sinopluların tepkisine yol açtığını söyledi. Karadeniz; “Sinop’a ‘nitelikli haksızlık’ yapılmıştır” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinoplu vatandaşların, Sinop’un köklü okullarından Sarı Saltuk Anadolu Lisesi’nin, eğitim ve öğretimde sayılı fiziki olanaklara sahip olmasına, bugüne kadar birçok başarılara imza atmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “nitelikli okul” kapsamına alınmamasına tepki gösterdiklerini söyledi. 
Sinop Anadolu Lisesi’nin de 30 yıldır Sinop eğitim ve öğretiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Sinoplular, Milletvekilleri Barış Karadeniz’e Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu uygulamasından vazgeçmesini, her iki okulun da “nitelikli okul” kapsamına alınması taleplerini ilettiler.

BU HAKSIZLIĞIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Sinop’un köklü ve başarılı okullarına yapılan haksızlığı takibine aldıklarını belirten CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a Sinopluların taleplerini yazılı olarak bildirdiklerini ve bununla birlikte Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile görüşmede bulunduğunu ifade etti. Karadeniz, Sinop’un eğitim ve öğretim alanında hedefleri olduğunu, bu alandaki hedeflerine ulaşabilmesi için eğitim ve öğretim her koşulda desteklenmesi gerektiğini söyledi. “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda Sinop’a destek vereceğine inanıyoruz. Vatandaşlarımız ve Sinop’un milletvekili olarak ben, Sinop’a haksızlık yapılmasını istemiyoruz” diyen Karadeniz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sarı Saltuk Anadolu Lisesi ile Sinop Anadolu Lisesi’ni ‘Nitelikli Okul’ kapsamına alması gerektiğini dile getirdi. Barış Karadeniz şunları ifade etti: “Sinop ilimizde bulunan Sarı Saltuk Anadolu Lisesi, geçmişte Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi olarak çok değerli öğretmenler yetiştirmiş, günümüzde de eğitim kalitesi, geniş yerleşkesinde bulunan öğrenci pansiyonu ve laboratuvarları ile ilimizin en iyi eğitim ve öğretim veren okullarından bir tanesidir. Yine ilimizin gençliğine uzun yıllar boyu başarı ile hizmet eden Sinop Anadolu Lisesi de binlerce gencimizi geleceğe hazırlamıştır. Birçok vatandaşımızdan şikayet mektupları alıyoruz. İlimizin kalkınması, gelişmesi için ilimizde daha fazla okulun nitelikli okul kapsamına alınması konusu Sinop halkı için çok önemlidir. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde her iki okulumuzun da nitelikli okul kapsamına alınması için girişimlerimizi sürdüreceğiz.”
 
Editör: Vitrin Haber