AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop’ta devam eden Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan görüşmeler neticesinde bakanlık tarafından 2016 yılı için Sinop ve ilçelerine toplamda 32 Milyon 618 bin TL’lik yatırım yapılacağını söyleyen Milletvekili Maviş, yatırımların mümkün olan en kısa zamanda tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti. Maviş; “2016 yılı yatırım programlarının belirlenme aşamasında Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç Beyle ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Beyle birçok görüşmemiz oldu. Yapılan görüşmelerimiz sonunda 2016 yılı GSB yatırım programları kapsamında Sinop’a 14 milyon 245 bin TL bedellik yeni yatırım kazandırdık. Bunun yanında daha önceki yıllarda Bakanlık yatırım programına alınmış ancak bazı bürokratik engellerden dolayı yapımına başlanamayan toplam yatırım bedeli 18 milyon 373 bin TL olan yatırımların bu yıl başlayabilmesi için bütün engelleri ortadan kaldırdık. Yani 2016 yılı içerisinde Sinop’umuzda toplam bedeli 32 milyon 618 bin TL olan yeni yatırımın inşasına başlanılacağının müjdesini daha önce paylaşmıştık” dedi.

YATIRIM ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
Açıklamalarında Sinop ve ilçelerinde devam eden ve başlanacak olan yatırımlar hakkında da bilgiler veren AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, yatırım çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Maviş; “Korucuk mevkii 2 bin 500 kişilik spor salonu zemin etüt çalışması tamamlanmıştır. Proje çalışması başlatılmış ve en yakın zamanda ihaleye çıkılması planlanmaktadır. Yenilenen Sinop Merkez Kemalettin Sami Paşa Spor Salonumuz kullanıma açılmıştır. Erfelek İlçemizin stat aydınlatması tamamlandı. Erfelek spor salonumuzun 1 ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanmakta. Ayancık Gençlik Merkezimizin bir ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Boyabat İlçemize 1000 kişilik 8 milyon 387 bin TL’lik bir kapalı spor salonu kazandıracağız. Spor salonunun ihalesi 13.07.2016 tarihinde gerçekleşmiştir. Durağan Gençlik Merkezi ve Durağan Stat aydınlatması, ikili soyunma odaları ve 500 kişilik çelik konstrüksiyonlu tribün yapım işinin son aşaması olan zemin etüt çalışması için 09.08.2016 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. Zemin etüt çalışmasının akabinde proje çalışmasına başlanarak işin ihale edilmesi gerçekleştirilecektir. Bütün bu yatırımlarımızın ve daha fazlasının ilimize kazandırılması için çalışmalarımıza hiç hız kesmeden devam edeceğiz. 

Her kazandırdığımız yatırımın mümkün olan en kısa zamanda halkımızın hizmetine açılması için devam eden işlerin sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber