Tecavüzcünün ödüllendirip, hayat boyu tecavüz edebilmenin yolunun açıldığını savunan Canan Atabek, her geçen gün kadını yok sayan yasalarla, önergelerle, karşı karşıya kalındığını belirterek, Mecliste sunulan önerge ile, tecavüz suçlularının aklanmasının önü açılmaya, taciz ve tecavüzün meşrulaştırılmaya çalışıldığını iddia etti.

Atabek sözlerini şöyle sürdürdü; "AKP’yi samimi olmaya davet ediyoruz; Sokaklarda tecavüze idam diye çığırtkanlık yapıyor. Mecliste tecavüze indirim istiyorsunuz, tecavüzcüyü ödüllendiriyorsunuz. Tecavüzü ve çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz. Tecavüzcüyü ödüllendirip, hayat boyu tecavüz edebilmenin yolunu açıyorsunuz. Tecavüzler, tacizler, AKP hükümetinin koruması ile her geçen gün giderek artmaktadır. AKP’nin, bu önergesi ile çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere, zorla erken evlendirilmelerinin önü açılmaktadır. İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir. Düşünsenize; vücudunuzda, aklınızda, yüreğinizde, kara bir leke bırakan adamla evlenmek zorunda kalacaksınız. Bu ahlakla, vicdanla açıklanabilecek bir durum değil iken, yasa ile meşru hale getiremezsiniz. Yasalar, ahlaka ve toplum vicdanına aykırı olamaz. Mağdurun suçluyla yaşamasının sonucu oluşacak  onarılmaz yaralarını sarmaya yasalarınızın gücü yetecek mi?"

CHP’li kadınlar olarak “tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını Aklamanıza izin vermeyeceğiz” diyen Canan Atabek, bütün kadınları bu yasaya dur demek için 22 kasım Salı günü meclis önünde yapılacak eyleme davet etti. 
CHP Kadın Kolları Sinop İl Başkanı Canan Atabek açıklamasını şöyle sonlandırdı “Bu nedenle, tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran AKP’nin Önergesine, hayır demek için, yeter artık! tacizi tecavüzü meşrulaştırma, Önle, Durdur! demek için, sadece kadın olma paydasında, bu mücadelede bende varım diyen, bütün kadınları, sivil toplum kuruluşlarını ve dernekleri, 22.11.2016 (Salı Günü) saat 10.30’da Meclis Dikmen kapısında, buluşmaya çağırıyoruz. Yarın çok geç olabilir. Sen yoksan bir eksiğiz" 
Editör: Vitrin Haber