Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanlığı tarafından, Erfelek ilçe yönetiminden 31 kişinin istifasına yönelik haberlere flaş açıklama yapıldı.

İl Başkanı Ceyhan Demir imzalı yapılan açıklamada; "Basına yapılan açıklama Milliyetçi Hareket Partisine ve Ülkücü Hareke te iktidar yolunda zarar vermeyi amaçladığı aşikârdır" denildi. İstifa ettiğine dair basına bilgi veren Salih Özgenç ise il başkanlığına kendi imzasıyla özür yazısı gönderdi. 

İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "MHP Erfelek ilçe yönetim kurulu üyelerimizden Salih Özgenç imzası ile basınımıza toptan istifa şeklînde beyanda bulunulduğu anlaşılmıştır. istifa ettikleri iddia edilen üyelerden; Cahit Altun 2003 yılında, Beyti Işık 2006 yılında, Arslan Yavuz, Celal Özen, Ziya Kaya, Hikmet Erdoğan, Macit Akgöz, Ramazan Aksoy, Ramazan Akyıldız 2010 yılında, Kenan Özcan 2011 yılında istifa etmişler ve yönetim kurulu karariyla istifaları kabul edilmiştir. İstifası söz konusu edilen üyelerden bir kısmı. yanlış bilgilendirmeyle imzaları alınarak istifa ettirildikleri tespit edilmiştir. Basında Erfelek ilçe başkanı olarak adı geçen Salih Özgenç'in hiçbir dönemde ilçe başkanı olarak görev yapmadığı, yaptığı açıklamayı kötüleme ve intikam hissiyle yaptığı, Milliyetçi Hareket Partisine ve ülkücü harekete iktidar yolunda zarar vermeyi amaçladığı aşikârdır. Kamuoyunda bu tür yönlendirici ve asparagas haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyuna saygıyla duyurulur" 

Açıklamayı kızgınlık ve öfkeyle yaptım, özür dilerim!
Bu arada İl Başkanlığı tarafından Salih Özgenç'in kendilerine çıkan haberlerle ilgili özür yazısı gönderdiği belirtildi. MHP tarafından basınla paylaşılan Salih Özgenç imzalı özür yazısında ise şu ifadeler yer alıyor; "Yerel basında Erfelek MHP ilçe başkanlığından 31 istifa başlıklı haberi içeren yazı benim imzam ve benim teşvikimle basına verilmiştir. Ben bu haberi basına verirken kızgınlık, öfke ve hissiyatla bunu yaptım. Bir anlık öfkem ve nefsim ile hareket ettim. Yaptığım çok büyük hataydı. Bu hatamı kabul ediyorum. Bundan dolayı partimden, sayın il başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden, Erfelek ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden ve tüm arkadaşlarımdan özür diliyorum. Bu hatamı telafi etmek üzere bu haberi basında tekzip edeceğim. Basını yanlış bilgilendirdiğimden dolayı sayın basın mensuplarından ve tüm kamuoyundan özür diliyorum. Saygılarımla arz ederim"


Editör: Vitrin Haber